Đề số 5 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 5 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Quảng cáo

Đề bài

I. Which word has the underlined part pronounced difrerently from those of the others?

1. A. soul                     B. about                      C. account                   D. sound

2. A. dear                    B. wear                        C. nearby                     D. appear

3. A. divide                 B. anything                 C. description              D. animal

II. Which word has different stress from the others in each question?  

4. A. badminton          B. usually                    C. volleyball                D. aerobics

5. A. stadium              B. equipment               C. popular                   D. marathon

6. A. skateboard          B. football                   D. tennis                      D. event         

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

7. We _______ to HCMC  for our last summer vocation.

A. go                           B. went                       C. are going                 D.go

8. My father ___________Japan three times.

A. visit                        B. will visit                  C. visited                     D. has visited

9. The noise in the street usually________ me awake at night.

A. keeps                      B. is keeping               C. kept                        D. has kept    

10. It’s cold here! __________________

A. Please don’t open the window.                 B. Don’t clean my room.

C. Call me in twenty minutes.                                    D. Please bring me a glass of water.

11. Amsterdam is one of the_____________cities in the world.

A. peacefullest            B. peacefuller              C. most peaceful         D. more peaceful

12. Viet has prepared some sandwiches_________drinks for the picnics.

A. so                            B. and                         C. but                                      D. although

13. Fish were among the earliest forms of life. Fish ________ on earth for ages and ages.

A. will exist                 B. are existing             C. existed                    D. have existed

14. ________ the film is late, I will wait to watch it.

A. Because                  B. Although                C. When                      D. But

15. My favourite ________ is swimming.

A. activity                   B. sport                       C. game                       D. match

16. The mother told her son: “________ swim in the lake. It’s very dangerous”

A. Do                          B. Don’t                      C. Not                         D. Can’t

17. You have to throw the ball into the net when you play ________.

A. basketball               B. football                   C. tennis                      D. badminton

18. Britain’s most popular _________is fish and chips.

A. drink                       B. place                       C. food                        D. film

19. I think Seoul is___________than Jakarta.

A. cleaner                    B. cleanest                   C. more cleaner           D. most cleanest

20. Eiffel Tower is the most_________landmark in the world.

A. been                        B. looked                    C. designed                 D. visited

IV. Complete the passage with the words given.               

for              weather           of            walking               near

We are in Scotland. It’s great here, but the (21)__________ isn’t very good. We’re in a youth hostel (22) __________ Loch Ness. Do you know Loch Ness? It’s famous (23)__________ the monster! This is a picture (24) __________ the loch (“Loch” means “lake”). There are lots of lovely mountains all round. We go (25)_____________in the mountains everyday.

V. Read the passage and decide if the following sentences are True or False.

ANN’S JOURNEY TO MANCHESTER

In May, I go to Manchester because my friend has a wedding party. I speak to my friend about the journey and she gives me the directions. She says that I can travel either by train or by bus. I choose to go by train because I know that it is quicker and more comfortable, even though I pay more money. I buy a return ticket and I take a train from Stoke station. I spend an hour on the train. I sit by the window and read an interesting book. The conductor is very kind and tells me when it is time to get off. The train comes on time and I get to Manchester four hours before the wedding. I go shopping and find a lovely present for my friend. I think it is a very nice day.

26. Ann goes to Manchester for work.

27. She decides to go by train because it’s faster.

28. She sits between two other people on the train.

29. Ann gets to Manchester before the wedding party happens.

30. She spends four hours on the train.

VI. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first sentences.

31. It’s the first time that I have ever talked to a foreigner.

=> I have………………………………………………………………………..

32. No cities in Viet Nam are more crowded than Ho Chi Minh City.

=> Ho Chi Minh City …………………………………………………………………………

33. We’ve ever tasted fish and chips before.

=> It’s……………………………………………………………………………..

34. Living in Bac Giang is cheaper than living in Hai Phong.

=> Living in Hai Phong …………………………………………………………..

35. I last saw Peter 5 months ago.

=> I haven’t…………………………………………………………………………

-------------------THE END-------------------

Lời giải chi tiết

1. A

2. B

3. A

4. D

5. B

6. D

7. B

8. D

9. A

10. A

11. C

12. B

13. D

14. B

15. B

16. B

17. A

18. C

19. A

20. D

21. weather

22. near

23. for

24. of

25. walking

26. False

27. True

28. False

29. True

30. False

31. never talked to a foreigner before/ not talked to a foreigner before

32. is the most crowded in Viet Nam

33.  the first time we have tasted fish and chips

34. is more expensive than living in Bac Giang

Hoặc: is not so /as cheap as living in Bac Giang

35. seen Peter for 5 months

Quảng cáo
list
close
Gửi bài Hỏi bài