Đề số 3 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 3 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Quảng cáo

Đề bài

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. started                B. decided                  C. worked                   D. waited

2. A. played                B. closed                     C. filled                       D. needed

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

3. A. enjoy                  B. agree                       C. attend                     D. student

4. A. listen                   B. visit                         C. enjoy                       D. open

5. A. traffic                 B. prefer                      C. noisy                       D. student

III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences.

6. The play was so boring. ________, An saw it from beginning to end.

A. Therefore                B. Despite                   C. However                 D. Although

7. – “ Do you like seeing a film?” – “_________________”

A. No, I don’t like it at all.                             B. Sure. What film shall we see?

C. Who is in it?                                               D. I’m sorry, I can’t.

8. ____________ is La Tomatina celebrated? – Every August.

A. Where                     B. Why                        C. When                      D. Which

9. My father liked the ____________ of that singer.

A. perform                  B. performer                C. performance           D. performing

10. ____________ is not very far from here to the harbour.

A. There                      B. It                             C. This                         D. That

11. Tom and Jerry is an ________ movie for everyone.

A. entertained             B. entertain                 C. entertaining                        D. entertainment

12. I am going to Rio Carnival _______ performers dance.

A. watch                     B. watching                 C. watched                  D. to watch

13. There are many_______on the street: cars, buses, bikes, motorbike.

A. vehicles                  B. transport                 C. engines                   D. machines

14. Please get____________the bus. We have finished our journey.

A. on                           B. of                            C. off                          D. up

IV. Put the correct form of the verb in brackets.

15. My mother (not like) ____________   riding a motorbike.

16. When my father was young, he (drink) __________ a lot of beer.

17. Nam (study) _________ homework in the living room now.

18. Be careful ! The car (come) _________.

19. My mother (go) __________ to the supermarket yesterday evening.

V. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

Ewan McGregor was (20)_____ in Scotland in 1971. He decided to be an (21)______ when he was only nine and he (22)_____his first film in 1992. So far in his career he has appeared (23)_____ a lot of different types of films, including comedies, musical, dramas and the Star Wars movies. In his career Ewan has worked with like actresses Cameron Diaz and Nicole Kidman, and his films have won lots of awards. He loves acting and when he finished (24)_______ the musical, Moulin Rouge, he said, “I have never been happier to do anything in my life”.

20. A. bear                  B. born                        C. bearing                    D. to bear

21. A. acting               B. actress                     C. actor                       D. action

22. A. made                B. played                     C. worked                   D. starred

23. A. at                      B. on                           C. with                       D. in

24. A. to film              B. filmed                     C. film                         D. filming

VI. Read and answer the questions.

ADVANTAGES OF FESTIVALS

Although there are many celebrations throughout the year, Tet or the Lunar New Year holiday is the most important celebration for Vietnamese people. Tet is a festival which occurs in late January or early February. It is a time for families to clean and decorate their homes, and enjoy special food such as sticky rice cakes. Family members who live apart try to be together at Tet.

Passover is in late March or early April. This festival is celebrated in Israel and by all Jewish people. On this festival, people celebrate freedom from slavery. Passover is also an ancient spring festival. On the first and second nights of Passover, Jewish families eat a special meal called the Seder.

Easter is a joyful festival which is celebrated in many countries. It happens at around the same time as Passover. On Easter Day (Easter Sunday), young children receive chocolate or sugar eggs – as long as they are good. In many countries, people crowd the streets to watch colorful parades.

25. When does the Tet occur?

……………………………………………………………………………………………….......

26. What do people do during Tet?

……………………………………………………………………………………………….......

27. Where is the Passover celebrated?

……………………………………………………………………………………………….......

28. What do people do in Easter?

……………………………………………………………………………………………….......

VII. Rewrite the sentences with the same meaning.

29. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa City is about 100 kilometres.

=> It is about……………………………….................................................................................

30. Although Quang Hai -footballer is so young , he plays football beautifully.

=> Despite ....................................................................................................................................

31. I often walked to school when I was a student.

=> I used…………………………………..………………………………………………………

32. In spite of being so young, Tien Dung goalkeeper performs excellently.

=> Although…………………………………………………………………………….………     

VII. Make questions for the underlined parts in each following sentence.

33. It’s about 8 km from my house to school.

=> …………………………………………………………..……………..……..……………….

34. Yesterday, I went to Hung King Festival with my friends.

=> …………………………………………….……………………………………………………

 

------------THE END------------

Lời giải chi tiết

1. C

2. D

3. D

4. C

5. B

6. C

7. B

8. C

9. C

10. B

11. C

12. D

13. A

14. C

15. doesn’t like

16. drunk

17. is studying

18. is coming

19. goes

20. B

21. C

22. D

23. D

24. D

 25. Tet occurs in late January or early February.

26. During Tet families clean and decorate their homes, and enjoy special food such as sticky rice cakes and family members who live apart try to be together at Tet.

27. Passover is celebrated in Israel.

28. In Easter, young children receive chocolate or sugar eggs – as long as they are good. In many countries, people crowd the streets to watch colorful parades.

29. 100 kilometres from Ha Noi to Thanh Hoa City

30. his young age/being young, Quang Hai plays football beautifully

31. to walk to school

32. Tien Dung goalkeeper is so young, he performs excellently

33. How far is it from your house to school?

34. Where did you go with your friends yesterday?

Sub đăng ký kênh giúp Ad nhé !

Quảng cáo

list
close
Gửi bài Gửi bài