Đề số 2 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Đáp án và lời giải chi tiết Đề số 2 - Đề kiểm tra giữa kì 2 - Tiếng Anh 7 mới

Quảng cáo

Đề bài

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. frightened          B. amazed                   C. disappointed           D. terrified

2. A. thread                 B. beam                       C. breath                     D. stead

3. A. naked                 B. booked                   C. worked                   D. walked

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

4. A. traffic                 B. agree                       C. noisy                       D. student

5. A. listen                   B. visit                         C. borrow                    D. obey

III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences.

6. Nam used to ________ morning exercise when he got up early.

A. did                          B. does                        C. doing                      D. do

7. My father __________the bus to work every day, but I cycle.

A. catches                   B. drives                      C. goes                        D. runs

8. I go to school __________ bike.

A. by                           B. on                           C. in                            D. from

9. Traffic accidents can be prevented if people  __________ the rules.

A. remember               B. obey                       C. go after                   D. take care of

10. You should look right and left when you go ________the road.

A. down                      B. across                      C. up                           D. along

11. Bus is the main public ________in Viet Nam.

A. travel                      B. tricycle                    C. transport                 D. vehicle

12. The play was so boring. ________, Hoa saw it from beginning to end.

A. Therefore                B. Despite                   C. However                 D. Although

13. She’s sure that they will find the film_________.

A. entertaining                        B. entertain                 C. entertainment         D. entertained

14. ____________ being frightened by the images, Lan still liked the film so much.

A. In spite                   B. Despite                   C. Although                D. Nevertheless

15. __________ the story of the film was good, I didn’t like the acting.

A. Because                  B. Since                       C. As                           D. Although

IV. Put the correct form of the verb in brackets.

16. Quang Hai footballer (play) _______ soccer beautifully last Saturday.

17. He (go) ___ to the English club every Sunday. But last Sunday he (not go) ________ there, he  went  to the City’s museum.

18. Two years ago, she (teach) __________  at a village school.

19. What  __________you (do) ____________  yesterday morning?

20. We (travel) ______________________ to Hue next month.

V. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

SAFETY TIPS FOR BUS PASSENGERS

Always maintain a queue while waiting (21)______ a bus. Never stand on queue on the middle of the road.

At the time of boarding a bus do not try to run or chase the bus. Once you are inside the bus, (22)______ a seat and hold firmly on the handrail if you are standing.

Never try to (23)______ an overcrowded bus.

Avoid (24)______ inside of a bus because your high-pitch noise may distract the attention of the driver and it could lead to a major (25)______ accident.

21. A. for                    B. to                            C. on               D. in

22. A. hold                  B. sit                            C. take             D. find

23. A. choose              B. go                           C. wait                        D. board

24. A. shout                B. shouting                  C. to shout      D. shouts

25. A. road                  B. way                         C. path                        D. street

VI. Read the text and answer the questions.

Titanic is a romantic film, which was directed by James Cameron. However, it’s also about a disaster. It stars Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.

The film is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage. The main characters are Jack Dawson and Rose Dewitt Bukater. Jack saves Rose from killing herself during the journey on board the ship. Although they are from different social classes, and Rose is already engaged, they fall in love. The film has a sad ending: the Titanic sinks and more than a thousand people die in the disaster, including Jack.

Critics say it is a must-see. I agree because the story is moving and the acting is excellent. The special effects, visuals and music are also incredible.

Questions

26. What kind of film is Titanic?

=> ………………………………………………………………………….………………

27. Who does Titanic star?

=> …………………………………………………………………………………….……

28. What is Titanic about?

=> …………………………………………………………………………………….……

29. How is the ending of Titanic?

=> ………………………………………………………………………………….………

30. What do critics say about Titanic ?

=> ………………………………………………………………………………….………

VII. Rewrite the sentences with the same meaning.

31. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa city is about 100 km.

=> It is about……………………………….............................................................................

32. What is the distance between Ho Chi Minh city to Hue?

=> How………..………………………………………………………….…..……..……… ..

33. My father lived in a small village when he was a child.

=> My father used to ………………………………………………………..…………….……..

34. In spite of taking place in a remote area, a lot of people attended the festival.

=> Although…………………………………………………………………………………

 

------------------THE END------------------

Lời giải chi tiết

1. C

2. B

3. A

4. B

5. D

6. D

7. A

8. A

9. B

10. B

11. C

12. C

13. A

14. B

15. D

16. played

17. goes – didn’t go

18. taught

19. did you do

20. will travel

21. A

22. C

23. D

24. B

25. A

 26. Titanic is a romantic film.

27. It stars Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.

28. The film is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage.

29. The ending of Titanic is sad.

30. Critics say it is a must-see.

31.  100 km from Ha Noi to Thanh Hoa city

32. far is it from Ho Chi Minh city to Hue

33. live in a small village when he was a child

34. the festival took place in a remote area, a lot of people attended it.

Sub đăng ký kênh giúp Ad nhé !

Quảng cáo

list
close
Gửi bài Gửi bài