Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 11 - iLearn Smart World

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 11 iLearn Smart World từ Unit 1 - 5 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. Health and healthy lifestyle

Unit 2. Generation gap

Unit 3. Social issues

Unit 4. Global warming

Unit 5. Viet Nam and ASEAN

II. Ngữ âm

1. Âm /ks/

2. Sự thay đổi âm “need to”, have”, “to”

3. Ngữ điệu câu hỏi đuôi

4. Liên kết giữa phụ âm và nguyên âm

5. Trọng âm của từ: con số lớn

6. Âm /lz/

7. Ngữ điệu câu hỏi Wh

8. Trọng âm của câu có “so/ such”

III. Ngữ pháp

1. Động từ nối

2. too/ enough

3. Câu hỏi đuôi

4. Động từ khuyết thiếu hoàn thành

5. Thì quá khứ đơn và hiện tại hoàn thành

6. in order to/ so that

7. Giới từ chỉ thời gian/ khoảng thời gian/ số lượng

8. V-ing đóng vai trò chủ ngữ và tân ngữ

9. Câu hỏi Wh với thì quá khứ

10. so và such

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

Circle the letter A, B, C or D to indicate the best option for each of the following questions.

1. David ___________ fit by doing exercises in the gym twice a week.

A. makes                     B. does                        C. seems                      D. keeps

2. Nuts are rich ___________ protein, vitamins and minerals.

A. with                        B. of                            C. in                            D. for

3. Rice water could help ___________ stomachache.

A. fight                       B. relieve                     C. improve                  D. cure

4. This carrot doesn’t ___________  fresh.

A. sound                     B. see                          C. touch                      D. taste

5. If you have too much homework, you can feel ___________.

A. balanced                 B. relaxed                    C. stressed                   D. free

6. Regular ___________  like swimming or cycling is good for your health.

A. training                   B. sports                      C. exercise                   D. practice

7. ___________ are found in certain foods, such as bread, potatoes and rice and give the body energy and heat.

A. Carbohydrates        B. Protein                    C. Whole grains          D. Sugar

8. You can ___________ your stress and feel relaxed by having a healthy social life.

A. control                    B. manage                   C. balance                   D. improve

9. Sausages and instant noodles are examples of ___________ foods.

A. vegetarian               B. cold                        C. processed                D. dairy

10. Harry’s coffee tastes very sweet because he always puts lots of ___________ in it.

A. salt                          B. sugar                       C. oil                           D. pepper

Đáp án:

1. D

2. C

3. D

4. D

5. C

6. C

7. A

8. A

9. C

10. B

Unit 2

Circle the letter A, B, C or D to indicate the best option for each of the questions.

1. ___________, which is made of actual animal hide, provides a pleasant feeling to the wearer thanks to the extreme softness.

A. Plastic                     B. Silk                         C. Cotton                    D. Leather

2. Communication issues can cause a child to have unexpected ___________.

A. instruction              B. behavior                  C. excitement              D. interaction

3. ___________ others in your daily interactions is a good way to let them know that you care about them.

A. Showing / respect   B. Let / respect            C. Respecting / to       D. Show / respect

4. There are some things that parents should be aware of, but there are other things that a child and their friends can keep ___________.

A. doing                      B. personality              C. privacy                    D. private

5. Hồ Chí Minh was one of the 20th century’s most ___________ leaders, and the fact that the biggest city inVietnam bears his name speaks much about his important contribution.

A. influences               B. influential               C. influence                 D. commercial

6. Latex balloon pants were one of the ___________ fashion trends in 2020, and nothing about them was practical.

A. interesting              B. silly                         C. intelligent               D. happy

Đáp án:

1. D

2. B

3. C

4. D

5. B

6. B

Unit 3

Fill in the blanks with the words: health care, cost of living, security, crime, lack, mental health.

1. There is a _____ of healthy food options at our school.

2. We need to improve our _____. Lots of things have been stolen recently.

3. The _____ is very high in my city, so you need a lot of money.

4. The city’s _____ rate is rising, so people are very worried about their safety.

5. _____ in cities is often better so people from the country travel there to visit doctors.

6. If a person’s thinking or behavior suddenly changes, it might be because of a _____ issue.

Đáp án:

1. lack

2. security

3. cost of living

4. crime

5. Health care

6. mental health

Unit 4

Circle the letter A, B, C or D to indicate the best option for each of the questions.

1. Forests can __________ down hot air by absorbing carbon dioxide and releasing oxygen.

A. warm                      B. cool                         C. remove                    D. heat

2. The average word’s temperature has risen _________ about 0.8 degrees Celsius over the past 100 years.

A. at                            B. by                           C. to                            D. from

3. The deforestation has been on the __________ since 1980s thanks to the effective control from governments worldwide.

A. decline                    B. move                       C. way                         D. side

4. Agriculture activities _________ 18% of the Asia’s total greenhouse-gas emissions in 2015.

A. got                          B. took                        C. caused                    D. made

5. Importantly, biofuels may be easier to __________ than other alternatives.

A. commercialize        B. commercializing     C. commercialized      D. commercial

6. Recently, human impacts have already led to the _________ of around 40% of the world’s forests.

A. losing                      B. lose                         C. lost                          D. loss

7. The __________ of fossil fuels which produces huge quantities of carbon dioxide is responsible for making the greenhouse effect worse than before.

A. burn                        B. to burn                    C. burning                   D. burned

8. The use of biofuels helps to achieve energy__________ as it helps reduce the dependence on foreign oil for some countries.

A. safety                     B. safe                         C. secure                     D. security

Đáp án:

1. B

2. B

3. A

4. D

5. A

6. D

7. C

8. A

Unit 5

Circle the letter A, B, C or D to indicate the best option for each of the following questions.

1. A(n) _________ is a meeting between the leaders of countries to discuss important issues.

A. declaration             B. summit                    C. itinerary                  D. spotlight

2. Vietnamese people can buy many new products easily thanks to our _________ with other ASEAN nations.

A. issue                       B. charter                    C. program                  D. trade

3. A website will be _________ to advertise this year’s SEA Games.

A. set up                      B. found                      C. formed                    D. start up

4. The Secretary General _________ for ASEAN in international meetings.

A. talks                        B. says                         C. speaks                     D. tells

5. The best way to _________ new friends is taking part in many extra-curriculum activities.

A. see                          B. make                       C. found                      D. create

6. People often visit Wat Kang, a beautiful temple to pray _________ good health.

A. for                          B. about                      C. to                            D. of

7. Sengphet is _________ us some information about this year’s ASEAN Student Summer Camp in Laos.

A. promoting               B. donating                 C. giving                     D. delivering

8. My brother is a business _________, and now he’s looking for a job.

A. supervisor               B. leader                      C. graduate                 D. organizer

9. With outstanding performance at high school, my daughter won a _________ to study at a famous university.

A. degree                    B. semester                  C. accommondation    D. scholarship

10. She has a degree _________ biology  Southford University.

A. in / from                 B. of / at                      C. for / by                    D. on / in

Đáp án:

1. B

2. B

3. A

4. D

5. A

6. D

7. C

8. A

II. Ngữ pháp

Exercise 1

Fill in the blanks with the correct form of the verbs in the box.

look                   seem                           smell                          taste                       be          

1. Is someone cooking Indian food? It _____ great.

2. I try to avoid processed meat because it _____ really unhealthy.

3. That ice cream _____ so good. Can I try some?

4. Some people don’t like the smell of durian, but when you eat it, it _____ amazing.

5. Eating a lot of carbs _____ like a good idea, but you should avoid processed grains.

Đáp án:

1. smells

2. is

3. looks

4. tastes

5. seems

Exercise 2

Unscramble the sentences.

1. He/ too/ much/ spends/ playing/ time/ video games.

2. much/ eats/ fast/ food./ too/ She

3. time/ you/ enough/ to/ out?/ Do/ have/ chill

4. shouldn’t/ much/ drink/ soda./ too/ You

5. sure/ you/ enough/ vegetables./ Make/ eat

6. enough/ to study./ I/ have/ time/ didn’t

7. spends/ playing/ games./ He/ too/ computer/ time/ much

8. time/ your/ with/ enough/ friends?/ spend/ Do/ you

Đáp án:

1. He spends too much time playing video games.

2. She eats too much fast food.

3. Do you have enough time to chill out?

4. You shouldn’t drink too much soda.

5. Make sure you eat enough vegetables.

6. I didn’t have enough time to study.

7. He spends too much time playing computer games.

8. Do you spend enough time with your friends?

Exercise 3

Circle the correct words.

1. That skirt is very stylish, isn’t it/ didn’t it?

2. Your mother doesn’t like pop music, does she/ do they?

3. That dress doesn’t/ isn’t suitable for school, is it?

4. You like to argue with your parents, do you/ don’t you?

Đáp án:

1. isn’t it

2. does she

3. isn’t

4. don’t you

Exercise 4

Circle should’ve or shouldn’t have.

1. You should’ve/ shouldn’t have ignored me when I told you to clean your room.

2. You should’ve/ shouldn’t have listened to your mom. Now she’s angry with you.

3. She should’ve/ shouldn’t have worn that dress because it wasn’t suitable.

4. He should’ve/ shouldn’t have argued with his parents. Now, he’s in trouble.

5. His grandmother is upset. He should’ve/ shouldn’t have respected her more.

6. You should’ve/ shouldn’t have shouted at your mom like that.

Đáp án:

1. shouldn’t have

2. should’ve

3. shouldn’t have

4. shouldn’t have

5. should’ve

6. shouldn’t have

Exercise 5

Fill in the blanks with words or phrases from the box.

started               have they done             closed                 have been improved                was opened                   has been invested              has been repainted

1. The government _____ the hospital last month. It was only open for a year.

2. Look! The shop _____! It looks great!

3. A new shopping center _____ last year.

4. The roads _____ recently. Driving to work is much better now.

5. A lot of money _____ into the project.

6. Yesterday, the government _____ work on the new bus station.

7. What _____ to the school? It looks so different!

Đáp án:

1. closed

2. has been repainted

3. was opened

4. have been improved

5. has been invested

6. started

7. have they done

 

Exercise 6

Circle the correct words.

1. We should build a metro so that/ in order to reduce pollution.

2. We must protect our forests so that/ in order to people can enjoy nature.

3. Our city needs good schools so that/ in order to give children a better education.

4. So that/ In order to improve security, we need more police on the streets.

5. We should improve our health care system so that/ in order to people can live longer.

Đáp án:

1. in order to

2. so that

3. in order to

4. In order to

5. so that

Exercise 7

Fill in the blanks using from ... to... or by.

1. Motorbike sales in Bigton increased _____ 20,000 in 2020.

2. Coal consumption in Bigton increased _____ 2018 _____ 2020.

3. Deforestation in Madison County decreased _____ 300 hectares in 2021.

4. Emissions rose _____ 100 million tonnes last year.

5. The number of cars increased _____ 1 million _____ 2 million in 2010.

Đáp án:

1. by

2. from – to

3. by

4. by

5. from – to

Exercise 8

 

Fill in the blanks. Use the correct form.

1. We can help by _____ (save) electricity.

2. _____ (cut) down more trees will make global warming worse.

3. We should use solar power instead of _____ (burn) oil.

4. _____ (reduce) CO2 emissions will help save the planet.

5. We can save many animals by _____ (protect) the forests.

Đáp án:

1. saving

2. Cutting

3. burning

4. Reducing

5. protecting

Exercise 9

Unscramble the sentences.

1. join/ did/ Cambodia/ When/ ASEAN?

2. General?/ Who/ Secretary/ second/ ASEAN/ was/ the

3. Thailand?/ When/ did/ you/ visit

4. did/ first/ Where/ General/ come/ from?/ the/ Secretary

5. ASEAN?/ the/ founders/ of/ Which/ countries/ were

6. ASEAN/ the/ held?/ summit/ fifth/ was/ Where

Đáp án:

1. When did Cambodia join ASEAN?

2. Who was the second ASEAN Secretary General?

3. When did you visit Thailand?

4. Where did the first Secretary General come from?

5. Which countries were the founders of ASEAN?

6. Where was the fifth ASEAN summit held?

Exercise 10

Circle the correct words.

1. I studied so/ such hard last semester.

2. We had so/ such a great time in Singapore last year.

3. I was so/ such happy when I got my scholarship.

4. There are so/ such many international students in Bangkok.

5. You have so/ such a great teacher. I’m sure you’ll learn a lot.

Đáp án:

1. so

2. such

3. so

4. so

5. such

-----------------THE END-----------------

Tải về

Quảng cáo

2K7 tham gia ngay group để nhận thông tin thi cử, tài liệu miễn phí, trao đổi học tập nhé!

close