Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 8 - iLearn Smart World

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 8 iLearn Smart World từ Unit 1 - 4 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. Free time

+ Các hoạt động tiêu khiển

Unit 2. Life in the country

+ Đời sống ở nông thôn và thành phố

+ Các hoạt động và lễ hội ở nông thôn

Unit 3. Protecting the environment

+ Các biện pháp bảo vệ môi trường

Unit 4. Disasters

+ Các thảm họa và cách phòng tránh thiên tai

II. Ngữ âm

1. Âm /s/ và /z/

2. Âm /sk/

3. Âm /tʃ/

4. Âm /t/

5. Trọng âm của động từ có 2 âm tiết

III. Ngữ pháp

1. Động từ chỉ sở thích + V-ing/ to V

2. Thì hiện tại đơn cách sử dụng ở tương lai

3. Danh từ đếm được và không đếm được với lượng từ

4. Trạng từ chỉ tần suất

5. Câu điều kiện loại 1 với if và unless

6. Câu ghép và câu phức

7. Câu hỏi wh

8. Giới từ chỉ nơi chốn và sự chuyển động

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

Fill in the blanks using the words

hang out                   jogging              chat                  rock climbing                 handball                   cycling             roller skating              karate                 

1. I often _______ at the coffee shop near my house. I usually stay there for two or three hours with my friends.

2. My sister loves _______. She invited me to go with her many times, but it’s too difficult and scary for me.

3. My parents do exercise by going _______ around the park three times a week.

4. My brothers often _______ online with their friends. They spend too much time talking on their phones and laptops.

5. If you’re going skateboarding or _______, you should wear a helmet.

6. _______ is a popular form of transportation in my city, and parking is usually free.

7. Yesterday, I played _______ at the park with a big group of friends.

8. I love going to _______ class because I’m interested in martial arts.

Đáp án:

1. hang out

2. rock climbing

3. jogging

4. chats

5. roller skating

6. Cycling

7. handball

8. karate

Unit 2

Fill in the blanks using the words

room               noise                peace                   fresh              nature                      jump rope                hometown                 pick                tug of war                    folk                 

1. I love how _______ the air is in the country. It makes me feel healthy.

2. I love my new yard because it’s big and there’s so much _______ to play games in there.

3. There’s more _______ in the country. There are so many trees and animals.

4. I don’t like a lot of _______. It hurts my ears and gives me a headache.

5. There’s so much _______ and quiet in the country. It’s easier to sleep.

6. I went to _______ some flowers for my mom yesterday.

7. I _______ with my brother and sister. They can jump really well.

8. We play a lot of _______ games during the holidays.

9. I go to my parents’ _______ to see my grandparents all the time.

10. All the strongest people in my village play _______ at Tết.

Đáp án:

1. fresh

2. room

3. nature

4. noise

5. peace

6. pick

7. jump rope

8. folk

9. hometown

10. tug of war

Unit 3

Complete the sentences using the words in the boxes.

health           wildlife             cause            disease            land                  damage            save              reuse             waste             clean up                  reduce

1. Water pollution can _________ marine life.

2. Many human activities can harm _________.

3. Fruit and vegetables cannot grow on polluted _________.

4. Air pollution can affect the _________ of people and animals.

5. A rare _________ is now killing many farm animals in the countryside.

6. Water waste from homes, plants and farms can _________ water pollution.

7. Before the festival, people will _________ all the streets.

8. The scientist will explain some techniques on how to _________ household things.

9. Using these healthcare kits will help _________ the environmental risks to your health.

10. The rescue team will take the elephants to another place so that they can _________ their lives.

Đáp án:

1. damage

2. wildlife

3. land

4. health

5. disease

6. cause

7. clean up

8. reuse

9. reduce

10. save

Unit 4

Choose the correct options.

1. The old firefighter showed us how to use a fire ___________ to stop the fire.

A. extinguisher            B. truck                       C. exit                         D. alarm

2. Where’s the __________? I need a plaster for her bleeding finger.

A. fire extinguisher     B. first aid kit              C. battery                    D. flashlight

3. It’s getting dark outside. We should use a ___________.

A. flashlight                B. fire extinguisher     C. first aid kit              D. battery

4. You can call ___________ for urgent problems such as crime, fire or illness.

A. hospitals                 B. emergency services            C. companies               D. schools

5. It is necessary to think about an___________ for a disaster.

A. first aid kit              B. emergency services            C. supplies                   D. escape plan

Đáp án:

1. A

2. B

3. A

4. B

5. D

II. Ngữ âm

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. maps                   B. bags                        C. trucks                   D. roofs

2. A. chats                   B. pens                        C. plays                     D. enjoys

3. A. which                 B. chef                        C. watch                      D. cheese

4. A. such                    B. school                     C. ache                       D. schedule

5. A. heart                   B. catch                       C. watch                     D. question

Choose the word that has a stress pattern different from the others.

6. A. answer                B. become                   C. enter                       D. carry

7. A. remove               B. wonder                   C. bother                     D. happen

8. A. arrive                  B. replace                    C. enjoy                       D. damage

9. A. avoid                  B. select                      C. listen                       D. attract

10. A. review                B. suffer                      C. gather                     D. copy

Đáp án:

1. B

2. A

3. B

4. A

5. D

6. B

7. A

8. D

9. C

10. A

III. Ngữ pháp

Exercise 1

Unscramble the sentences.

1. love / making / I / jewelry.

__________________________________________________________________

2. you / Do / enjoy / handball? / playing

__________________________________________________________________

3. or board / prefer / Do / sports / playing / you / games?

______________________________________________________________

4. don’t / doing / I / enjoy / extreme / sports. / really

__________________________________________________________________

5. designing / clothes / prefer / I / and bags.

__________________________________________________________________

Đáp án:

1. I love making jewery.

2. Do you enjoy playing handball?

3. Do you prefer playing sports or board games?

4. I don’t really enjoy doing extreme sports.

5. I prefer designing clothes and bags.

Exercise 2

Fill in the blanks with the correct prepositions in the box.

                           from – to    on (x2)                until (x2)                 at

1. I’ll leave at 5:30 because I have a swimming lesson _______ 6 p.m.

2. I have a roller-skating competition _______ Sunday morning.

3. I’m free _______ 3 p.m. on Thursday, but I have band practice after that.

4. I don’t have any plans _______ 5 p.m. _______ 6 p.m.

5. Are you busy _______ Sunday afternoon?

6. I’ll see you at 7 p.m. because I have a table tennis competition _______ 6:30 p.m.

Đáp án:

1. at

2. on

3. until

4. from – to

5. on

6. until

Exercise 3

Circle the correct words.

1. I have English class until / to 8 p.m.

2. I am busy from 1 p.m. to / at 2 p.m.

3. I am having / have karate class until 5 p.m.

4. Do you want to hang out at / to 4 p.m.?

5. The sewing lesson don’t / doesn’t start until 11 a.m.

6. The cycling club finish / finishes at 12 p.m.

Đáp án:

1. until

2. to

3. have

4. at

5. doesn’t

6. finishes

Exercise 4

Write sentences using the prompts.

1. too / many / car / bus / my / city

________________________________________________________

2. not / enough / thing / do / country

________________________________________________________

3. lots / public / transportation / Castleford

________________________________________________________

4. not / much / noise / Shine Village

________________________________________________________

5. too / much/ pollution / my city

________________________________________________________

6. too / many / vehicle / city centre

________________________________________________________

Đáp án:

1. There are too many cars and buses in my city.

2. There are not things to do in the country.

3. There is lots of public transportation in Castleford.

4. There isn’t much noise in Shine Village.

5. There is too much pollution in my city.

6. There are too many vehicles in the city centre.

Exercise 5

Unscramble the sentences.

1. never / spinning / play / tops. / I

_________________________________________________________

2. jump rope? / Do / like / they / to/ play.

_________________________________________________________

3. prefers / to / She / flowers. / pick

_______________________________________________

4. What / country / in / people / like / do? / the / to / do

_________________________________________________________

5. doesn’t / tug / He / of / like / war. / play / to

_________________________________________________________

Đáp án:

1. I never play spinning tops.

2. Do they like to play jump rope?

3. She prefers to pick flowers.

4. What do people like to do in the country?

5. He doesn’t like to play tug of war.

Exercise 6

Underline the mistakes and write the correct words on the lines.

1. If there be too much pollution, it will affect the wildlife.

2. There will be fewer fish in the sea if we keeps polluting it.

3. We don’t stop air pollution if we keep using cars and motorbikes.

4. Will we don’t take care of our beaches, it will affect tourism.

5. Who will happen if we keep polluting land?

Đáp án:

1. If there be too much pollution, it will affect the wildlife. => is

2. There will be fewer fish in the sea if we keeps polluting it. => keep

3. We don’t stop air pollution if we keep using cars and motorbikes. => won’t

4. Will we don’t take care of our beaches, it will affect tourism? => not

5. Who will happen if we keep polluting land? => What

Exercise 7

Circle the correct answers.

1. We should walk to school, and / so we shouldn’t throw trash on the ground.

2. We should recycle at home so that / and we can reduce land pollution.

3. We should turn off air conditioners when we leave a room, so / and we should ride bicycles.

4. We should reuse plastic bags and / so that we don’t need to throw so many in the trash.

5. We shouldn’t throw trash in the sea, and / so that we should help clean up beaches.

Đáp án:

1. and

2. so that

3. and

4. so that

5. and

Exercise 8

Choose the best answer.

1. Kate: _________ did the tsunami destroy? - Jack: The whole village.

A. Where                     B. Which                     C. What                       D. Why

2. Jim: _________ was the wave? - Ann: About 10 meters tall.

A. How much              B. How many              C. How long                D. How tall

3. Alex: _________ did the earthquake hit the city? - Tom: At midnight.

A. When                      B. What                       C. Where                     D. How

4. Kim: _________ was the the biggest wildfire? - Ted: In Western Montana, the US.

A. Which                     B. Where                     C. What                       D. How

5. Ben: _________ did the blizzard cause across the city? - Rosie: A power cut.

A. Which                     B. How                       C. What                       D. Why

Đáp án:

1. C

2. D

3. A

4. B

5. C

Exercise 9

Complete the sentences with inside, under, outside, to and up.

1. Go _________ the house! The winds are getting stronger.

2. You shouldn't go _________ on a stormy day.

3. If your house was on fire, you should get out of the house really fast and move _________ a safe place.

4. During an earthquake, try to get _________ things such as a table, a desk or a bed.

5. People climbed  _________ the hill to avoid the tsunami.

Đáp án:

1. inside

2. outside

3. to

4. under

5. up

-----------------THE END-----------------

Tải về

Quảng cáo

Tham Gia Group Dành Cho 2K10 Chia Sẻ, Trao Đổi Tài Liệu Miễn Phí

close