Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 11 - Bright

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 11 Bright từ Unit 1 - 4 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. Generation gap and independent life

+ Những đặc tính của gia đình

+ Những phàn nàn phổ biến trong gia đình

+ Vấn đề của thanh thiếu niên

Unit 2. Vietnam and ASEAN

+ Những đặc trưng về địa lí

+ Những điểm thu hút văn hóa

+ Miêu tả các địa điểm

Unit 3. Global warming and ecological systems

+ Hệ sinh thái

+ Những tác động của sự nóng lên toàn cầu

+ Những biện pháp cắt giảm khí thải CO2

Unit 4. Preserving world heritage

+ Những di sản thế giới

+ Những địa danh và cơ sở vật chất

+ Những biện pháp giữ gìn di sản địa phương

II. Ngữ âm

1. Âm /ʃ / - /tʃ/

2. Trọng âm của câu hỏi Yes/ No và Wh

3. Âm /t/ - /d/

4. Ngữ điệu và trọng âm của câu

5. Trọng âm của từ có 2, 3 âm tiết

6. Ngữ điệu trong câu đề nghị

7. Âm /ʊ/ - /uː/

8. Hình thức mạnh và yếu của các từ chức năng

III. Ngữ pháp

1. Thì hiện tại đơn và hiện tại tiếp diễn

2. Động từ tính thái & động từ nối

3. Thì quá khứ đơn và quá khứ tiếp diễn

4. Câu chẻ

5. Thì hiện tại hoàn thành

6. Thì hiện tại hoàn thành và quá khứ đơn

7. Liên từ nối

8. Danh từ ghép

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

a) Complete the sentences with the words in the list.

difficult             easy-going              independent            old-fashioned           strict                worried

1. Tom is ___________; he doesn't get worried easily.

2. His sister, Lina, is ___________ and wants to do things her way.

3. His mum isn't ___________ about her children; she knows they can take care of themselves.

4. His dad can be ___________ with his children at times - especially when they don't do what he says.

5. Tom has got a ___________ grandfather who isn't easy to please.

b) Choose the correct option.

6. Mary thinks her daughter has/gives strange manners.

7. My mum and dad often nag/like me about household chores.

8. My son doesn't listen/help around the house.

9. Tina and Kim feel like their parents don't set/give them enough pocket money.

10. Mr and Mrs Green complain that their children don't listen/give to their advice.

Đáp án:

1. easy-going

2. independent           

3. worried

4. strict

5. difficult

6. has

7. nag

8. help

9. give

10. listen

Unit 2

a) Choose the correct option.

1. The Hué citadel/tomb is an old city surrounded by walls where the Vietnamese emperor once lived.

2. The Warisan Merdeka Cathedral/ Tower is a 118-storey, 679-meter- tall skyscraper in Kuala Lumpur, Malaysia. It is the world's second- tallest building.

3. The An Dinh Citadel/Palace is a famous cultural attraction in Huế city. It was the home of Vietnam's last king, Bảo Đại.

4. The One Pillar Pagoda/Tomb is a famous place of worship in Hanoi. It has a unique structure and looks like the lotus, the national flower of Vietnam.

b) Fill in the gaps with the words in the list.

ancient                          bell                       historic              political                  top

5. The Kranji War Memorial is a _________ place in Singapore.

6. Mỹ Sơn Sanctuary is one of the most _________ sites in Vietnam.

7. The _________ tower at Wat Phra That Hariphunchai in Lamphun, Thailand dates from 2403 BE.

8. Khao Noi Si Chompu Castle in Thailand sits at the _________ of an 80-metre hill.

9. The historic city of Ayutthaya was once the _________ centre of Thailand.

1. citadel

2. Tower

3. Palace

4. Pagoda

5. historic             

6. ancient                         

7. bell

8. top

9. political                 

Unit 3

Fill in each gap with wildfires, caps, floods, heatwaves, hurricanes, levels, droughts or landslides.

DID YOU KNOW?

Across the world, climates are changing due to global warming, this means that...

The polar ice 1) _________ are melting. Seals and polar bears that live in the polar regions are now at risk because their natural habitat is shrinking.

- Sea 2) _________ are rising. Places along the coast around the world are under the threat of more frequent. 3) _________ when it rains.

- Weather patterns around the world are changing. In many countries, there are more 4) _________ in the summer with 5) _________ leading to water shortages and 6) _________ and more rain in the winter. In some countries, extreme weather leads to 7) _________ and more rain leads to 8) _________.

Đáp án:

1. caps

2. levels

3. floods

4. heatwaves

5. droughts

6. wildfires

7. hurricanes

8. landslides

Unit 4

a) Fill in each gap with Monuments, Terraces, Statue, Pyramid, Lighthouse or Castle.

1. The Rice ________ of Bali Province are an important part of the Indonesian cultural landscape.

2. The Nubian ________ are archaeological sites built by ancient Egyptian Pharaohs.

3. The Royal ________ of Kronborg is a national symbol of wealth and power in Denmark.

4. The Leshan Giant Buddha ________ in China is 71 metres tall.

5. The famous Mayan ________ of Kukulkán (also known as El Castillo) in Mexico is 24 metres feet high.

6. The Tower of Hercules in Spain has served as a ________ for passing ships from the 1st century.

b) Choose the correct option.

7. Borobudur Temple in Central Java, Indonesia is a marble/stone temple from the 9th century.

8. The Petronas Towers in Kuala Lumpur, Malaysia are glass/concrete towers that make up an 88-floor skyscraper. It was built in 1998.

9. Marina Bay Sands is a clay/steel building in Singapore. It has got a hotel, a casino, an exhibition centre and more. It opened in 2010.

10. The Merlion is a marble/stone statue in Merlion Park. It is the symbol of Singapore and it has overlooked the bay since 1972.

Đáp án:

1. Terraces

2. Monuments

3. Castle

4. Statue

5. Pyramid

6. Lighthouse

7. stone

8. concrete

9. steel

10. marble

II. Ngữ âm

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. children              B. chores                     C. machine                  D. match

2. A. future                  B. picture                    C. generation               D. culture

3. A. mention             B. patient                     C. ambitious                D. question

4. A. hiked                   B. stayed                     C. explored                 D. enjoyed               

5. A. booked                B. liked                       C. talked                      D. showed               

6. A. travelled              B. watched                 C. tried                        D. learned        

7. A. choose                B. took                        C. understood             D. look

8. A. move                  B. improve                  C. whose                     D. woman

9. A. include               B. ruins                        C. Buddha                  D. ruler

10. A. should              B. souvenir                  C. would                     D. could     

Choose the word that has a stress pattern different from the others.

11. A. explore               B. succeed                   C. receive                    D. province

12. A. energy                B. cyclist                     C. excellent                 D. condition

13. A. discuss                B. complete                 C. became                   D. northern

14. A. heritage              B. amazing                  C. electric                    D. recycle

Đáp án:

1. C

2. C

3. D

4. A

5. D

6. B

7. A

8. D

9. C

10. B

11. D

12. D

13. D

14. A

 

III. Ngữ pháp

Exercise 1

Choose the correct option.

1. He _________ his room every morning.

A. tidies                      B. tidying                    C. is tidying                D. tidy

2. Jane _________ the rules.

A. break always          B. is always                 C. always break           D. is always breaking

3. My best friend _________ to Vietnam next month.

A. moves                     B. move                       C. is moving                D. are moving

4. His dad usually _________ work at 6 o'clock in the evening.

A. finishing                 B. finishes                   C. finish                      D. is finishing

5. Paul _________ with his grandparents these days.

A. stay                         B. staying                    C. doesn't stay             D. is staying

6. They _________ a great time at the beach now.

A. are having               B. have                        C. has                          D. having

7. What time _________ in the morning?

A. is the train leaving                                      B. the train leaves

C. does the train leave                                     D. the train is living

8. Helen _________ to watch this film. It's really  interesting.

A. is wanting               B. want                       C. wants                      D. doesn't want

9. Steve _________ in Hanoi, Vietnam.

A. live                         B. is living                   C. don't leave              D. lives

10. She_________ joining us for dinner tonight.

A. doesn't                    B. isn't                         C. aren't                       D. don't

Đáp án:

1. A

2. D

3. C

4. B

5. D

6. A

7. C

8. C

9. D

10. B

Exercise 2

Complete the sentences with the correct forms of the verbs in the list in the Present Simple.

sound                feel                   stay                 look                 taste             find                 seem                 become

1. John wants to __________ a job and help his family.

2. What happened to Jane? She __________ to be upset.

3. Katy is studying very hard for her exams. She wants to __________ the first person in her family to go to university and make her parents proud of her.

4. Come here and tell me how this soup __________ I want to surprise my mum.

5. He eats right because he wants to __________ healthy.

6. This coat __________ nice on you, Dad. I'm so glad you like it.

7. The dress my dad bought me __________ soft.

8. Why is your dad shouting? He __________ angry. - I don't know.

Đáp án:

1. find

2. seems

3. become

4. taste

5. stay

6. looks

7. feels

8. sounds

Exercise 3

Make complete sentences using the prompts and the Past Simple or the Past Continuous.

1. David / film / inside / cathedral / when / camera / stop / working

2. While / you / walk / through / valley / I / have / rest

3. Lucy / walk / around / lake / 6 o'clock / this morning?

4. We / reach / waterfall / and / take / photos / of /it

5. Frank / visit / tomb / two days / ago?

6. I / not / often / visit / my / cousins / when / I / be / child

Đáp án:

1. David was filming inside the cathedral when his camera stopped working.

2. While you were walking through the valley, I was having a rest.

3. Was Lucy walking around the lake at 6 o'clock this morning?

4. We reached the waterfall and took photos of it.

5. Did Frank visit the tomb two days ago?

6. I didn't often visit my cousins when I was a child.

Exercise 4

Choose the correct option.

1. ___________Dad went to Spain.

A. It was last month that                                 B. It was last month when

C. It was in last month that                             D. It is last month that

2. It was Sally___________ the Notre Dame Cathedral in Ho Chi Minh City.

A. that visits                                                    B. visit

C. that visited                                                  D. to visit

3. It was ___________ from the Old Quarter.

A. my parents that bought some souvenirs     B. some souvenirs my parents that bought

C. my parents bought some souvenirs            D. my parents that buy some souvenirs

4. It ___________ that I often wrote travel blogs when I was young.

A. was about Asia       B. is about Asia           C. was Asia                 D. was Asia that

5. ___________ around Hanoi that Keith missed.

A. The bus tour           B. The bus tour that    C. It was the bus tour  D. It was the bus tour that

Đáp án:

1. A

2. C

3. A

4. B

5. C

Exercise 5

Put the verbs in brackets into the Present Perfect or the Past Simple.

Hi Mark,

Guess what? I'm in New Zealand! 1) Have you ever visited (you/ever/visit) New Zealand? It's a beautiful place. I 2) ________ (arrive) here two weeks ago and explored the North Island and Rangipo Desert. I 3) ________ (learn) a lot about the geography of New Zealand. There are lots of volcanoes here, but luckily, I 4) ________ (not/see) any eruption yet! Earthquakes happen a lot, too, and I have felt a few, but they were only small ones.

I 5) ________ (leave) the North Island yesterday, and I 6) ________ (just/reach) Milford Sound on the South Island. It's pretty chilly here! I 7) ________ (not/climb) Mitre Peak yet, but I want to! I can see some penguins on the rocks, too - they're so cute! I 8) _______ (take) some great photos earlier. You  can check them out on my social media and let me know what you think.

Take care.

Rob

Đáp án:

1. Have you ever visited

2. arrived

3. learned

4. haven’t seen

5. left

6. have just reached

7. haven’t climbed

8. took

Exercise 6

Fill in each gap with and, but also, either, both, or, nor, not only or neither.

1. Both Susan _______ Rachel volunteered at the opera house.

2. Not only Jeff ______ his sisters have visited the Taj Mahal.

3. You can _______ go to the castle or the pyramids.

4. _______ Mary nor Stella has been to the Rice Terraces in the Philippines.

5. Either Betty _______ Harry will book the tickets to the museum.

6. Neither the Eiffel Tower _______ Stonehenge is in Asia.

7. According to _______ Hindu and Buddhist faiths, Angkor Wat represents the home of the gods.

8. _______ Sam but also his brother will volunteer in Vietnam this summer.

Đáp án:

1. and

2. but also

3. either

4. Neither

5. or

6. nor

7. both

8. Not only

Exercise 7

Complete the sentences with these compound nouns: six-pack, souvenir shop, bus stop, blackboard, self-report, swimming pool, sunrise, breakfast.

1. The hotel we stayed at had a gym and a huge ___________.

2. The ___________   was just outside our hotel, so we could get around very easily.

3. The teacher put the details of the school trip on the ___________.

4. We went to the local market every morning for ___________.

5. The most beautiful time of day to see the Bagan Archaeological Zone is at dusk or ___________.

6. The tourists filled out a ___________ about their experience of the trip.

7. We didn't want to get thirsty on our hike, so we took a ___________ of water with us.

8. Lucy is looking forward to visiting the ___________ in the museum.

Đáp án:

1. swimming pool

2. bus stop

3. blackboard

4. breakfast

5. sunrise

6. self-report

7. six-pack

8. souvenir shop

 

-----------------THE END-----------------

Tải về

Quảng cáo

2K7 tham gia ngay group để nhận thông tin thi cử, tài liệu miễn phí, trao đổi học tập nhé!

close