Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 8 - Right on!

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 8 Right on! từ Unit 1 - 3 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. City & Countryside

+ Các nơi để sống

+ Đời sống thành phố/nông thôn

+ Những đặc trưng của thành phố/ nông thôn

Unit 2. Disasters & Accidents

+ Các loại thiên tai

+ Những tai nạn

+ Những cảm xúc

Unit 3. The environment

+ Các vấn đề môi trường

+ Những loài động vật bị đe dọa

+ Những công việc và phẩm chất liên quan đến môi trường

II. Ngữ âm

1. Âm /ɒ/ - /ɔː/

2. Âm /ɑː/ - /ʌ/

3. Âm /aɪ/ - /eɪ/

4. Âm /e/ - /æ/

5. Trọng âm của danh từ, tính từ rơi vào âm tiết thứ 1 và 2.

III. Ngữ pháp

1. Thì hiện tại đơn

2. Thì hiện tại tiếp diễn

3. to V/ V/ V-ing

4. Thì quá khứ đơn

5. Thì quá khứ tiếp diễn

6. will – be going to – thì hiện tại đơn – thì hiện tại tiếp diễn

7. Từ chỉ thời gian (before, after, as soon as) với thì hiện tại đơn và tương lai đơn

8. Mạo từ

9. Câu điều kiện loại 1

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

a) Complete the sentences with the words: village, city, town, province, district, wards.

1. Kim lives in An Bình Ward. It's in Ninh Kiều _______ in Cần Thơ City.

2. How many cities and towns are there in Quang Ninh _______?

3. London is the biggest _______ in the UK.

4. Hải Châu District in Đà Nẵng City has 13 _______.

5. I live in a _______. It's smaller than a city, but bigger than a _______.

Đáp án:

1. district

2. province

3. city

4. wards

5. town - village

b) Read the text and fill in each gap with scenery, shops, city, art or countryside.

Do you like life in the busy 1) ______ or the quiet 2) ______? In Singapore, you can enjoy all the best things about the city, and you can see lots of nature, too! You can go shopping at lots of 3) ______ and malls, and visit museums to see works of 4) ______. You can join other tourists and see famous sights on the busy streets. You can also get away from pollution and enjoy some clean air in many parks and gardens. You can take photographs of the beautiful 5) ______, too. The city is a great place to visit!

Đáp án:

1. city

2. countryside

3. shops

4. art

5. scenery

Unit 2

a) Choose the correct options.

1. The flood _______ lots of homes.

A. erupted                   B. destroyed               C. killed                      D. injured

2. A volcano _______ last night.

A. erupted                   B. destroyed               C. killed                      D. injured

3. The landslide _______ three people.

A. erupted                   B. destroyed               C. killed                      D. hit

4. The earthquake _______ hundreds of people, but no one died.

A. erupted                   B. destroyed               C. killed                      D. injured

5. A tsunami _______ the seaside town and caused a major flood.

A. destroyed               B. hit                           C. injured                    D. erupted

Đáp án:

1. B

2. A

3. C

4. D

5. B

b) Complete the gaps with the words: car crash, shipwreck, plane crash, explosion, fire.

1. We saw a(n) _______ at the traffic lights. It injured two drivers and some people on the street.

2. The emergency services rescued the ship's crew after the _______.

3. Luckily, no one on the plane or on the ground was injured in the _______.

4. I was terrified when I heard the loud noise of the _______ in the nearby building.

5. A(n) _______ started in the kitchen because someone left the cooker on.

Đáp án:

1. car crash

2. shipwreck

3. plane crash

4. explosion

5. fire

Unit 3

a) Choose the correct options.

1. My friends and I are eco-friendly / endangered. We use cloth bags instead of plastic bags.

2. It's important to have clean air to melt / breathe.

3. Rivers and lakes are in danger of rising / drying up.

4. A lot of plants and animals will disappear / pollute if we don't do something to protect them.

5. The flood / rainforest destroyed the village.

Đáp án:

1. eco-friendly

2. breathe

3. drying up

4. disappear

5. flood

b) Complete the sentences with the words:

1. There will be more _______ animals in the future.

2. I love breathing the _______ in the countryside.

3. _______ will rise when the ice caps melt.

4. If we _______ the air, there will be more health problems.

5. I'm afraid the heavy rain will cause _______ across the country.

Đáp án:

1. endangered

2. fresh air

3. Sea levels

4. pollute

5. floods

II. Ngữ âm

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. short                   B. blog                        C. song                        D. top

2. A. plastic                 B. city                         C. fighter                     D. river

3. A. flood                  B. eruption                  C. country                   D. book

4. A. disaster               B. tsunami                   C. calm                        C. waste

5. A. many                  B. catchy                     C. traffic                     D. carry

Choose the word that has a stress pattern different from the others.

6. A. scenery               B. apartment               C. museum                  D. location

7. A. capital                 B. pollution                 C. skyscraper               D. countryside

8. A. province             B. cottage                    C. statue                      D. boutique

9. A. earthquake          B. landslide                 C. collapse                   D. shipwreck

10. A. animal                 B. protection               C. vitamin                   D. rainforest

Đáp án:

1. A

2. C

3. D

4. C

5. A

6. A

7. B

8. D

9. C

10. B

III. Ngữ pháp

Exercise 1

Put the verbs in brackets in the Present Simple or the Present Continuous.

Hi Dan,

Tomorrow, my family and I 1) ______ (travel) to Australia. My grandparents 2) ______ (live) in the city of Melbourne, so we 3) ______ (stay) with them for two weeks. My grandpa 4) ______ (come) to the airport to meet us. His car 5) ______ (be) small, so there 6) ______ (not/be) enough room for grandma to come, too. We can see her at the house, though! Tell me about your plans for summer.

Talk soon.

Graham

Đáp án:

1. are travelling

2. live

3. are staying

4. is coming

5. is

6. isn’t

Exercise 2

Choose the correct options.

1. Jane is considering to buy/buying a new bicycle.

2. Lily must go/to go shopping for food before she goes home from work.

3. My parents promised to take/taking me to London on holiday.

4. I would like visit/to visit New York one day.

5. Our parents let us play/to play in the park after school.

6. Kate hates drive/driving in heavy traffic.

Đáp án:

1. buying

2. go

3. to take

4. to visit

5. play

6. driving

Exercise 3

Put the verbs in brackets into the Past Simple or the Past Continuous.

1. I _______ (listen) to music in my room all yesterday evening.

2. When the flood _______ (begin), we _______ (play) computer games in the living room.

3. She _______ (get up) early, _______ (put on) her boots and _______ (try) to move things away from the water.

4. Mary _______ (listen) to music while Mike _______ (surf) the Net yesterday afternoon.

5. Yesterday, an earthquake _______ (hit) the town. Luckily, it _______ (not/destroy) many houses.

Đáp án:

1. listened

2. began – were playing

3. got – put on – tried

4. was listening – was surfing

5. hit – didn’t destroy

 

Exercise 4

Put the verbs in brackets into the correct forms. Use will, be going to, the Present Simple or the Present Continuous.

1. He _______ (buy) a car next year. He's saving money.

2. I'm afraid I _______ (not/have) time to volunteer this weekend.

3. Students _______ (pick up) rubbish at the park this Sunday.

4. The plane _______ (leave) at 6 o'clock tomorrow morning.

5. I'm tired. I _______ (go) home.

6. Be careful! You _______ (fall) off the chair!

Đáp án:

1. is going to buy

2. won’t have

3. are picking up

4. leaves

5. will go

6. are going to fall

Exercise 5

Rewrite the sentences without changing their meanings.

1. If it doesn't rain, rivers and lakes will dry up.

Unless _________________________________.

2. Unless we use public transport more, air pollution will become worse.

If _________________________________.

3. Stop habitat loss, or gorillas won't have places to live.

If _________________________________.

4. Unless we get more volunteers, the animal shelter will close.

If _________________________________.

Đáp án:

1. Unless it rains, rivers and lakes will dry up.

2. If we don’t use public transport more, air pollution will become worse.

3. If we don’t stop habitat loss, gorillas won't have places to live.

4. If we don’t get more volunteers, the animal shelter will close.

Exercise 6

Complete each gap with a/an, the or - (zero article).

1. Tina visited _____ Mount Fuji and other famous places in _____ Japan.

2. _____ Volga is the longest river in _____ Europe.

3. _____ Leaning Tower of Pisa is _____ famous landmark in _____ Italy.

4. My mum is _____ animal nutritionist.

5. – Gili Trawangan is _____ island in _____ Indonesia. It's _____ nice place to see and swim with green sea turtles.

6. They ate breakfast near _____Central Park in _____ New York.

7. _____ Gambier Islands are in _____ Pacific Ocean.

8. _____ Museum of Chăm Sculpture is one of the oldest museums in _____Việt Nam.

9. _____ Đà Lạt is famous for ____ Xuân Hương Lake.

10. We would love to visit _____ Hoàng Liên Son Mountain Range on holiday.

Đáp án:

1. -, -

2. The, -

3. The, a, -

4. an

5. -, an, -, a

6. -, -

7. The, the

8. The, -

9. -, -

10. the

---------------THE END---------------

Tải về

Quảng cáo

Tham Gia Group Dành Cho 2K10 Chia Sẻ, Trao Đổi Tài Liệu Miễn Phí

close