Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 8 - English Discovery

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 8 English Discovery từ Unit 1 - 4 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. That’s my digital world!

+ Công nghệ hang ngày

Unit 2. Wild nature

+ Thời tiết và thiên tai

Unit 3. Leisure activities

+ Phim và truyền hình

Unit 4. A teenager’s life

+ Những khả năng và đặc trưng của thanh thiếu niên

II. Ngữ âm

1. Âm /ɒ/ - /ɔː/

2. Trọng âm danh từ và động từ có 2 âm tiết

3. Trọng âm từ có đuôi -oo, -oon, -ese, -eer, -ee

4. Trọng âm từ có đuôi -hood, -ous, -er, -ed, -ing

III. Ngữ pháp

1. Thì hiện tại đơn

2. Thì hiện tại tiếp diễn

3. Động từ tình thái

4. V + V-ing/ to V

5. was/ were

6. Thì quá khứ đơn

7. Thì quá khứ tiếp diễn

8. So sánh hơn và so sánh nhất của tính từ

9. Danh từ đếm được và không đếm được

10. too/ so/ either/ neither

11. Cụm động từ

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

Complete the words in the sentences.

1. My phone has no power - I need to find my c_________.

2. This s_________ s_________ is great for taking photos of yourself.

3. Do you usually s_________ photos with your friends online?

4. I love music, so I d_________ a lot of songs.

5. I hate that TV show - it's a_________!

6. It's really hot and sunny today - it's a p_________ day to go to the beach!

Đáp án:

1. charger

2.  selfie stick

3. share

4. download

5. annoying

6. perfect

Unit 2

Choose the correct option.

1. The stars/leaves fall off the trees in winter.

2. We found a small path/sky going through the forest.

3. We tried to have/make a shelter, but it was too difficult.

4. Scientists watched/discovered some unusual plants near the river.

5. This book is completely/really interesting.

6. You won the game? That's absolutely/ very fantastic!

Đáp án:

1. leaves

2. path

3. make

4. discovered

5. really

6. very

Unit 3

Complete the sentences with the words below.

cake                  dance                  life                    party                    toilet                vacation

1. I'm looking forward to lying on the beach in my summer __________.

2. Don't forget to buy some __________ paper for the bathroom.

3. You can do a square __________ to this music.

4. He doesn't enjoy country __________ and can't wait to move to the city!

5. You look lovely in your __________ dress!   

6. I've never tried corn__________, but it sounds delicious.

Đáp án:

1. vacation

2. toilet

3. dance

4. life

5. party

6. cake

Unit 4

Choose the best answer for each question.

1. Many physical changes such as voice changes occur during __________.

A. childhood               B. adolescence                        C. adulthood               D. old age

2. __________ is a necessary skill for students to achieve good academic results.

A. Abstract thinking   B. Think abstractly     C. Goal setting            D. Set goals

3. My friend, Nam, faces a lot of __________ pressure. He isn’t allowed to go out with his friends, and to keep secrets from his parents.

A. parental                  B. peer                         C. friend                      D. teacher

4. Fourteen is a pretty normal age for a girl to reach __________.

A. adulthood               B. puberty                   C. teenage years          D. adolescence

5. When a student cannot __________ with others, he or she will often become a __________ of bullying.

A. get together - victim                                   B. get along - victim

C. get away - solution                                     D. get on - solution

Đáp án:

1. B

2. C

3. A

4. B

5. B

II. Ngữ âm

Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. problem              B. violence                  C. together                  D. compare

2. A. block                  B. novel                       C. your                        D. iPod

3. A. reporter               B. technology              C. perform                   D. roar

4. A. poor                    B. cold                        C. pour                        D. awful

5. A. clock                   B. import                     C. hospital                   D. dolphin

Choose the word that has a different stressed syllable from the rest.

6. A. romantic             B. producer                 C. episode                   D. dramatic

7. A. costume              B. escape                     C. thriller                     D. movement

8. A. childhood           B. teenage                   C. adolescence                        D. adulthood

9. A. bullying              B. addicted                 C. interested                D.  influence

10. A. sunset                 B. degree                     C. sunshine                  D. thunder

Đáp án:

1. A

2. C

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. C

9. B

10. B

III. Ngữ pháp

Exercise 1

Complete the sentences with the Present Simple or Present Continuous form of the verbs in brackets.

1. I _________ (usually/take) photos on my phone, but today I _________ (use) my camera.

2. Jez _________ (learn) the guitar at the moment because he _________ (want) to be in a band

3. I _________ (try) to text Anna now because I_________ (need) to speak to her.

4. We _________ (usually/cycle) to school, but it _________ (rain) today, so we _________ (go) by bus.

5. I _________ (look) for my charger. I _________ (not know) where I left it.

Đáp án:

1. usually take – am using

2. is learning - wants

3. am trying - need

4. usually cycle – is raining – are going

5. am looking – don’t know

 

Exercise 2

Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets.

1. My grandma is trying _______ (learn) how to upload pictures.

2. Why don't you come to my house when you finish _______ (do) your homework?

3. We're planning _______ (go) to France in the summer holidays.

4. Are you interested in _______ (see) the new James Bond film?

5. Mark never offers _______ (do) the washing up!

6. My sister sometimes asks me _______ (help) her with her homework.

Đáp án:

1. to learn

2. doing

3. to go

4. seeing

5. to do

6. to help

Exercise 3

Choose the correct option.

1. The storm came/was coming suddenly when the farmers were harvesting/harvested the crops.

2 The sky was getting/got cloudy while we were running / ran in the park. Five minutes later, the sun disappeared/was disappearing from the sky.

3. John was hearing/heard about the tsunami in Indonesia on the radio while he was driving/drove a car.

4. The storm wind was blowing/ blew strong while thousands of people tried/were trying to move away from the dangerous area.

5. The TV reporter announced/was announcing the recent earthquake when I was having/had dinner.

6. At 7.00 p.m. yesterday in New York, the snow fell/was falling.

Đáp án:

1. came – were harvesting

2. got – were running – disappeared

3. heard – was driving

4. blew – were trying

5. announced – was having

6. was falling

Exercise 4

Complete the sentences with the comparative or superlative form of the adjectives in brackets.

1. I think the second film is ________ (good) than the first one.

2. The ________ (funny) part was when he fell in the swimming pool.

3. I think that having a good story is ________ (important) than having famous actors.

4. These are the ________ (uncomfortable) seats I've ever sat on!

5. Going to the cinema is ________ (exciting) than watching a film at home.

6. That's the ________ (bad) film I've ever seen -it was awful!

Đáp án:

1. better

2. funniest

3. more important

4. most uncomfortable

5. more exciting than

6. worst

Exercise 5

Circle the correct answer to complete the dialogue below.

Hiếu: Hey Mia, I just found something very interesting on the Internet. There is 1a horror film/horror films released in the cinema this weekend. Wanna form 2a team/teams to go together on Sunday?

Mia: That 3is a good idea / are good ideas. I heard that Manu Rios is the main character. His performance in his last horror movie 4is/are so gorgeous.

Hiếu: Yeah. That's cool. I can ask Jim and Tony to join. But I don't think they have 5many/ much free time on the weekend.

Mia: Why? Just tell them that there 6is/are a lot of nice reviews on this film in social media.

Hiếu: I'll try then, but I hope they don't read too much about the movie on the Internet. There 7is/are audiences who already leaked a few 8scene/scenes of the movie.

Mia: Agree. I believe you can convince them. See you 9guy/guys on Sunday then. Bye!

Hiếu: Bye. Have 10a nice day/nice days!

Đáp án:

1. a horror film

2. a team

3. is a good idea

4. is

5. much

6. are

7. are

8. scences

9. guys

10. a nice day

Exercise 6

Choose the best option to complete the sentences.

1. Many teenagers are addicted to social media, and many adults are, ___________.

a. too                           b. so                            c. either

2. My classmate does not have a TikTok account, and ___________ do I.

a. neither                     b. either                       c. so

3. Jenny does not use emojis when texting messages, and I do not, ___________.

a. too                           b. neither                      c. either

4. During puberty, girls experience changes in their bodies and so ___________ boys.

a. does                         b. do                            c. are

5. Peer influence can be positive to adolescents and ___________ can parental influence.

a. so                             b. too                           c. neither

Đáp án:

1. too

2. neither

3. either

4. do

5. so

Exercise 7

Choose the correct option.

1. My parents did not let me go out with my friends. I broke down/up/in and cried a lot.

2. Due to age gaps, adolescents seldom get on/out/along with grandparents.

3. Many students give along /up/together doing school activities to avoid bullies.

4. She is under so much parental pressure. It's hard for her to get together / out of/ out with her parents to discuss her future plans.

5. Minh's father is always asking him to grow up/down/ along and act more mature.

Đáp án:

1. down

2. along

3. up

4. together

5. up

-----------------THE END-----------------

Tải về

Quảng cáo

Tham Gia Group Dành Cho 2K10 Chia Sẻ, Trao Đổi Tài Liệu Miễn Phí

close