Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 11 - Friends Global

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 11 Friends Global từ Unit 1 - 4 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Tổng hợp đề thi giữa kì 2 lớp 11 tất cả các môn - Chân trời sáng tạo

Toán - Văn - Anh - Lí - Hóa - Sinh

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. Generations

+ Các giai đoạn. sự kiện trong cuộc đời con người

Unit 2. Leisure time

+ Các hoạt động và các môn thể thao

Unit 3. Sustainable health

+ Các bộ phận cơ thể

+ Các phương pháp điều trị

+ Các tai nạn và vết thương

Unit 4. Home

+ Các loại nhà

+ Các phần trong ngôi nhà và vườn

+ Miêu tả nhà và phòng

II. Ngữ âm

1. Phát âm “used to”

2. Trọng âm của từ ghép

3. Trọng âm của câu

III. Ngữ pháp

1. Thì quá khứ đơn, quá khứ tiếp diễn và quá khứ hoàn thành

2. used to/ be used to/ get used to

3. Thì hiện tại hoàn thành và quá khứ đơn

4. Thì hiện tại hoàn thành và hiện tại hoàn thành tiếp diễn

5. Động từ khuyết thiếu: will, may, might, could

6. Câu điều kiện loại 1

7. Thì tương lai tiếp diễn và tương lai hoàn thành

8. So sánh hơn, so sánh nhất của tính từ và trạng từ

9. So sánh kép

10. Câu điều kiện loại 2

11. wish/ if only

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. He _______ at the age of 60 and now he’s living on his pension.

A. resigned                  B. retired                     C. retrained                 D. retreated

2. Jack _______ on his grandparents’ farm and he enjoyed his childhood there.

A. brought up              B. grew up                  C. settled down           D. came into

3. Tom and Mary have just got _______ and they are getting ready for their wedding.

A. married                   B. divorced                 C. split                         D. engaged

4. When you are _______ your twenties, you are in perfect health to do whatever you want.

A. of                            B. on                           C. in                            D. under

5. My family has lived in this village for many _______.

A. categories               B. descendants            C. generations             D. ancestors

6. The two friends decided on a project but they never got _______ with it.

A. through                   B. off                           C. over                        D. away

7. Little Pete is an adorable child. He _______ on very well with anyone around him.

A. catches                   B. fits                          C. gets                         D. runs

8. Open and friendly talks will help you stay on good _______ with your colleagues and boss.

A. relationships           B. terms                       C. boats                       D. networks

9. Why are you always making _______ comments? They don’t sound funny at all. They are hurtful to me. A. sarcastic                      B. aggressive               C. enthusiastic             D. accusing

10. When I turned on the TV set, the singer was speaking _______ of her first performance at primary school. She looked overwhelmed with memories.

A. complimentarily     B. gratefully                C. nostalgically           D. aggressively

Đáp án:

1. A

2. B

3. D

4. C

5. C

6. A

7. C

8. B

9. A

10. B

Unit 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. This camera helps you _______ a perfect image of the landscape you’re enjoying.

A. arrest                      B. captivate                 C. capture                    D. catch

2. John enjoys designing and _______ his own clothes. He’s really practical.

A. doing                      B. playing                   C. mending                 D. making

3. Teenagers in our country are encouraged to do _______ as a pastime and good exercise.

A. martial arts                                                             B. a musical instrument

C. ballroom dancing                                       D. fitness club

4. Mr. Pike is fond of decorating his own restaurant _______ the things he has collected.

A. on                           B. in                            C. by                           D. with

5. Don’t give this milk to lactose-_______ babies.

A. tolerable                 B. intolerable             C. intolerant                D. tolerant

6. The dinner was a real _______. I wished we had gone to another restaurant.

A. let-down                 B. break-down            C. take-away               D. put-away

7. The school boys were all fascinated by the karate _______ of the senior students.

A. exhibitions             B. displays                  C. shows                     D. parades

8. Smartphones are now considered perfect GPS _______ among drivers and travellers.

A. instruments             B. devices                   C. equipments             D. facilities

9. Don’t forget to check in on your Facebook as _______ of arriving on time.

A. clues                       B. suggestions             C. statement                D. proof

10. The little boy was thrilled when he found a geocache _______ his longed-for toy.

A. containing              B. consisting               C. comprising             D. completing

Đáp án:

1. C

2. D

3. A

4. D

5. C

6. A

7. B

8. B

9. D

10. A

Unit 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. After a long and _____ day at work, all I wanted to do was relax and unwind.

A. enjoyable                B. unforgettable          C. memorable             D. exhausting

2. Mountaineers possess exceptional physical and mental strength to cope well with _____.

A. genetics                  B. emotions                 C. extremes                 D. vessels

3. Excessive exposure to electronic devices, which _____ large amounts of blue light, keeps us awake.

A. reduce                     B. emit                        C. digest                     D. filter

4. The sudden change in _____ pressure often accompanies approaching storms.

A. peer                        B. blood                      C. atmospheric            D. room

5. The increase in crime rates highlighted the urgent need for the situation to be _____.

A. remedied                B. created                    C. accepted                 D. affected

6. He decided to _____ an election in order to bring about positive change in his community.

A. struggle                  B. fight                        C. stand                       D. go

7. The medical procedure involved the use of _____ to target and destroy cancer cells.

A. radiation                 B. communication       C. population              D. computerization

8. Many scientists _____ almost all their time to working out answers to problems.

A. send                        B. volunteer                C. devote                     D. promote

9. Some worms have no limit on _____, defying the conventional boundaries of mortality.

A. liveliness                B. lifespan                   C. livelihood               D. lifelikeness

10. Exposing your skin to extreme cold temperatures for an extended period can lead to _____.

A. humidity                 B. frostbite                  C. altitude                   D. allergies

Đáp án:

1. D

2. C

3. B

4. C

5. A

6. A

7. A

8. C

9. B

10. D

Unit 4

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. Combining a comprehensive _____ search with expert guidance from a real estate agent can help individuals find their dream home in a competitive housing market.

A. cottage                    B. property                  C. lodging                   D. cabin

2. The ancient Egyptians _____ many gods and goddesses.

A. hated                      B. worshipped             C. idolised                   D. adulterated

3. The target company's logo features several _____ circles around a central point.

A. perpendicular         B. oblique                   C. zigzag                     D. concentric

4. The Eiffel Tower is one of the most _____ structures in the world.

A. eccentric                 B. strange                    C. iconic                      D. monotonous

5. She had been _____ to pursue her dreams despite facing numerous obstacles.

A. copied                     B. motivated               C. admired                  D. created

6. The city is planning to develop new housing _____ to accommodate the growing population.

A. estates                     B. containers               C. trusts                       D. centres

Đáp án:

1. C

2. B

3. D

4. C

5. B

6. A

II. NGỮ PHÁP

Exercise 1

Circle the correct answers.

1. My parents bought / were buying a house just after they got married.

2. John had not engaged / was getting engaged before he left university.

3. Liam inherited a lot of money and was emigrating / emigrated to Australia.

4. Did Pam phone / Had Pam phoned while you watched / were watching television?

5. I opened the door and stepped / had stepped outside. It rained / was raining.

6. I didn’t know where you were because you weren’t phoning / didn’t phone.

Đáp án:

1. bought

2. had not engaged

3. emigrated

4. Did pam phone – were watching

5. stepped

6. didn’t phone

Exercise 2

Complete the sentences with the correct form of used to.

1. I know this town well. We ______________ (visit) here a lot when I was younger.

2. You ______________ (love) swimming. Why don’t you like it now?

3. Your dad is fantastic at football. ______________ he ______________ (play) a lot?

4. Our town ______________ (have) good sports facilities, but now there’s a great new sports centre.

5. She sounds American. ______________ she ______________ (live) in the USA?

6. I ______________ (argue) a lot with my dad, but we get on really well now.

Đáp án:

1. used to visit

2. used to love

3. Did – use to play

4. used to have

5. Did – use to live

6. used to argue

Exercise 3

Circle the correct answers.

1. Fran went / has gone ballroom dancing last night.

2. Did you finish / Have you finished vlogging yet?

3. I had / have had this camera for over a year.

4. I read / have read the whole magazine in an hour.

5   Sam isn’t hungry because he already ate / has already eaten.

6   Did you go / Have you been cycling last weekend?

Đáp án:

1. went

2. Have you finished

3. have had

4. read

5. has already eaten

6. Did you go

Exercise 4

Circle the correct answers.

1. You’re two hours late! What _________ all afternoon?

a. have you done                                 b. have you been doing

2. This farm _________ to our family for two centuries.

a. has belonged                                   b. has been belonging

3. ‘I send you an email.’ ‘Really? I _________ it.’

a. haven’t received                              b. haven’t been receiving

4. Is Tom OK? I _________ him three times this week, but he hasn’t replied.

a. ‘ve texted                                        b. ‘ve been texting

5. _________ my popcorn? The box half empty!

a. Have you eaten                               b. Have you been eating

6. Is dinner ready yet? You _________ for hours!

a. ‘ve cooked                                      b. ‘ve been cooking

Đáp án:

1. b

2. a

3. a

4. a

5. a

6. b

Exercise 5

Rewrite the sentence so that it has a similar meaning using the word in brackets.

1. I doubt scientists will find a cure for cancer in the near future. (probably)

___________________________________________

2. I'm certain that doctors won't find a cure for the common cold. (definitely)

___________________________________________

3. It's possible that millions of people will get ill from the flu virus this winter. (may)

___________________________________________

4. I'm sure bio-printing of organs will become a reality. (definitely)

___________________________________________

5. I'm fairly sure people will be healthier in the future. (probably)

___________________________________________

6. It's possible that antibiotics won't be effective in the future. (might)

___________________________________________

Đáp án:

1. Scientists probably won’t find a cure for cancer in the near future.

2. Doctors definitely won’t find a cure for the common cold.

3. Millions of people may get ill from the flu virus this winter.

4. Bio-printing of organs will definitely become a reality.

5. People will probably be healthier in the future.

6. Antibiotics might not be effective in the future.

Exercise 6

Complete the text with the future continuous or future perfect form of the verbs in brackets.

According to researcher Cadell Last from the Global Brain Institute, a completely new type of human 1_________ (evolve) by 2050. We 2_________ (live) much longer on average - perhaps to the age of 120. And we 3_________ (enjoy) our old age much more  because even when we are 90 or 100, we 4_________ (lead) active lives. Mr Last 5_________ (invent) robots that believes that, by the middle of this century, scientists can do most tasks, so humans 6_________ (not do) boring housework or repetitive jobs. Instead, they 7_________ (spend) more time living in virtual reality. But not everybody agrees with Mr Last's vision. Some scientists think that even by the end of the century, humans 8_________ (not change) very much.

Đáp án:

1. will have evolved

2. will be living

3. will be enjoying

4. will be leading

5. will have invented

6. won’t be doing

7. will be spending

8. won’t have changed

Exercise 7

Complete the sentences with a double comparative.

1. The weather is getting colder and colder. (cold)

2. This area is becoming _______________. (popular)

3. Jimmy is getting _______________. (tall)

4. Petrol was getting_______________. (expensive)

5. Maria is becoming_______________. (confident)

6. The film just got _______________. (silly)

Đáp án:

1. colder and colder

2. more and more polluted

3. taller and taller

4. more and more expensive

5. more and more confident

6. sillier and sillier

Exercise 8

Complete the sentences with the comparative and superlative form of the adverbs in brackets.

1. Dan drives ______________ than Ed, but Sam drives ______________ of all. (slow)

2. Amy works ______________ than Kate, but Frances works  ______________ (hard).

3. Adam speaks French______________ than Jason, but Chris speaks ______________ (fluently).

4. Jed walks ______________ than Fred, but Tom walks ______________. (fast)

5. Ed writes ______________ than Fran, but Susan writes ______________. (good)

Đáp án:

1. more slowly – the most slowly

2. harder – the hardest

3. more fluently – the most fluently

4. faster – the fastest

5. better – the best

 

Exercise 9

Rewrite the sentences. Use the second conditional.

1. Our house doesn't have a big garden, so we have to play football in the park.

______________________________________________________

2. I don't live in a detached house, so I can't play my music really loud.

______________________________________________________

3. We don't have a nine-bedroom mansion, so we don't invite lots of friends and family to stay.

______________________________________________________

4. Our flat is small, so my parents don't allow me to have a pet.

______________________________________________________

5. I don't close my bedroom shutters at night, sol wake up early in the morning,

____________________________________________________

Đáp án:

1. If our house had a big garden, we wouldn’t have to play football in the park.

2. If I lived in a detached house, I could play my music really loud.

3. If we had a nine-bedroom mansion, we would invite lots of friends and family to stay.

4. If our flat weren’t small, my parents would allow me to have a pet.

5. I closed my bedroom shutters at night, I wouldn’t wake up early in the morning,

-----------------THE END-----------------

Tải về

Quảng cáo

2K7 tham gia ngay group để nhận thông tin thi cử, tài liệu miễn phí, trao đổi học tập nhé!

close