Đề cương ôn tập học kì 1 Tiếng Anh 11 - English Discovery

Tải về

Đề cương ôn tập học kì 1 tiếng Anh 11 English Discovery từ Unit 1 - 5 gồm lý thuyết và bài tập về ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp có đáp án

Quảng cáo

A. NỘI DUNG ÔN TẬP

I. Từ vựng

Quảng cáo
decumar

Unit 1. Eat, drink and be healthy

+ Hoa quả và rau củ

+ Miêu tả thức ăn

Unit 2. Get well

+ Các bộ phận cơ thể

+ Các vết thương

+ Thành ngữ liên quan đến cơ thể

Unit 3. Global warming

+ Nguyên nhân và tác động của sự nóng lên toàn cầu

+ Sự biến đổi khí hậu

Unit 4. Planet Earth

+ Sự kết hợp từ với danh từ

Unit 5. Heritage sites

+ Các di sản thế giới

+ Các di tích lịch sử

II. Ngữ âm

1. Các hình thức mạnh và yếu trong lời nói được kết nối

2. Sự liên kết phụ âm với nguyên âm

3. Sự lược bỏ âm

4. Trọng âm trong những từ có ba hoặc bốn âm tiết

5. Hình thức viết tắt của từ

III. Ngữ pháp

1. Thì quá khứ đơn và hiện tại hoàn thành

2. Mệnh đề thời gian tương lai

3. to V sau tính từ và danh từ

4. Mạo từ

5. Câu chẻ

6. Câu điều kiện loại 2

7. wish/ if only

8. Mệnh đề quan hệ không xác định

9. Mệnh đề phân từ và mệnh đề to V

10. Động từ nhận thức

B. BÀI TẬP

I. Từ vựng

Unit 1

Choose the best option (A, B, C or D) to complete each of the following sentences.

1. The biscuits are __________, we shouldn’t eat them.

A. rotten                      B. stale                                    C. sour                         D. raw

2. My mother has been going on a _________. She’s had smoothies for a week now.

A. detox                      B. diet                         C. food                        D. meal

3. A healthy diet helps keep celebrities in __________.

A. form                       B. style                        C. look                         D. shape

4. The boy didn’t intend to eat that __________ of chocolate. He has been eating too much sugary food.

A. bar                          B. jar                           C. can                          D. box

5. My sister has lost her __________ for raw food. She doesn’t like sushi anymore.

A. taste                        B. choice                     C. appetite                   D. mouth

6. Jack is in the hospital. He drank a bottle of __________ milk an hour ago.

A. sour                        B. raw                         C. unripe                     D. rotten

7. When you go to a restaurant, __________ is often served last.

A. starter                     B. main course            C. dessert                    D. excess food

8. One cause of heart diseases is __________ food.

A. quick                      B. junk                        C. slow                        D. ripe

9. The children refuse to have __________ drinks at the party.

A. hard                                    B. fizzy                       C. fast                         D. junk

10. __________ diets allows people to remain energetic throughout the day.

A. Nutrition                B. Nutritious               C. Nutrient                  D. Nutritive

Đáp án:

1. B

2. B

3. D

4. A

5. C

6. A

7. C

8. B

9. B

10. B

Unit 2

Read the adverts and choose the correct option.

Aching muscles in your 1) thumbs/ thighs and your 2) calves/elbows?

Relaxing leg massages only €10 for 30 minutes.

Do your 3) eyebrows / lips look like hairy caterpillars? Let restore your beauty.

4) Lips/Knees not kissable enough? You need our deep protecting balm.

Click the blue 5) toe / thumb to like us on Facebook.

Attention all boxers! Our new mouth-guards protect your teeth and your 6) jaws/hands in the ring.

Our new hiking boots support your 7) thighs / ankles and reduce the pain in your 8) chest / knees caused by long days walking in the mountains.

Đáp án:

1. thighs

2. calves

3. eyebrows

4. Lips

5. thumb

6. jaws

7. ankles

8. knees

Unit 3

Circle the correct answer.

1. Scientists believe that humans are the primary cause of _________.

A. climate change                   B. sea levels                C. fossil fuels

2. The greenhouse _________ is a process that occurs when gases trap heat in the atmosphere and warm the planet.

A. gas                                      B. effect                      C. change

3. _________ still supply about 80 percent of the world's total energy.

A. Carbon dioxide                  B. Fossil fuels             C. Greenhouse gases

4. Climate change has resulted in melting glaciers and rising _________.

A. emissions                            B. sea levels                C. deforestation

5. Transportation is one of the main sources of greenhouse gas _________ in the US.

A. atmosphere                         B. emissions                C. effects

6. Although people in the south-central region are ______ to cope with annual floods, they still suffer extensive damage.

A. prepared                             B. happy                      C. worried                   D. nervous

7. Consuming less or recycling wood products are practical ______ to deforestation.

A. plans                                   B. methods                  C. worried                   D. decisions

8. Vietnamese people are no longer ______to hear the erratic changes in weather conditions per day.

A. thankful                              B. surprised                 C. sorry                       D. hard

9. Some governments around the world should have ______to halt the use of fossil fuels to safeguard the environment.

A. initiatives                            B. wish                        C. advice                     D. decision

10. Polar animals have small ______ to escape from the state of being homeless since the polar ice caps are melting very quickly which lead to the rising sea level.

A. needs                                  B. preparation             C. wish                        D. chances

Đáp án:

1. A

2. B

3. B

4. B

5. B

6. A

7. B

8. B

9. D

10. D

Unit 4

Choose the correct answers A-C.

1. I love just lying on my back and floating on the _______ sea close to my beach home.

A. calm                                    B. heavy                      C. rough

2. Many species of animal will die _______ if we don't start protecting them soon.

A. up                                       B. down                      C. out

3. I won't go into that pool. The water's too _______ and you know I can't swim well.

A. deep                                   B. wide                       C. broad

4. The highest point of a mountain is known as the mountain _______.

A. range                                  B. ridge                       C. peak

5. Let's see how far we can walk across the sand when the tide _______ out.

A. comes                                 B. goes                        C. stirs

6. It's dangerous to swim in _______ rivers because the water can carry you away.

A. fast-flowing                       B. slow-moving           C. winding

7. I have just _______ across an article about an amazing microscopic organism called a water bear.

A. gone                                   B. been                        C. come

8. Last year, a __________ wave destroyed many homes in this coastal town.

A. tidal                                                B. high                        C. rough         

9. Experts expect global warming to __________ the earth by several degrees in the next fifty years.

A. heat up                                B. stir up                     C. come in                  

10. All of our lamps have low-energy light __________, so we spend quite a bit less on electricity.

A. panels                                 B. bulbs                       C. bins            

Đáp án:

1. A

2. C

3. A

4. C

5. A

6. A

7. C

8. A

9. A

10. B

Unit 5

Choose ONE word / phrase in the box to complete the sentences.

break-taking               unforgettable            heritage site            scenery               masterpiece                    destination                       landmark                   tourist attraction                 ecosystem

1. The scene was one of __________ beauty.

2. This book is a real __________. You must read it.

3. The town is a popular __________ for art lovers.

4. A visit to Morocco is a truly __________ experience.

5. The bay has a very complex and delicate __________.

6. Phong Nha - Kẻ Bàng is celebrated for its beautiful __________.

7. The Statue of Liberty is a major __________ in the United States.

8. The Eiffel Tower is a famous __________ in Paris.

Đáp án:

1. breath-taking

2. masterpiece

3. destination

4. unforgettable

5. ecosystem

6. scenery

7. landmark

8. tourist attraction

II. Ngữ âm

Choose the word that has a different stressed syllable from the rest.

1. A. ancestors             B. atmosphere             C. malaria                    D. permanent

2. A. temperature        B. renewable               C. technology              D. responsible

3. A. energy                B. recycling                 C. quality                    D. mystery

4. A. authentic             B. monument              C. pagoda                    D. religious

5. A. heritage              B. historic                    C. museum                  D. awareness

Đáp án:

1. C

2. A

3. B

4. B

5. A

III. Ngữ pháp

Exercise 1

Choose the correct option.

1. Recently I have eaten / ate vegan food because a famous nutritionist told / has told me that eating too much animal meat is not good for health.

2. Due to severe illness, my grandmother went / has gone to hospital five times this year.

3. My sister who wants to lose weight has changed / changed her eating habit. However, she is still struggling with it sometimes.

4. My appetite for cheesy food has reduced / reduced gradually since my puberty period. Now I'm even afraid of cheese or butter.

5. Last July, I graduated / have graduated from a local medical school and now I'm working in a clinic.

Đáp án:

1. have eaten - told

2. has gone

3. has changed

4. has reduced

5. graduated

Exercise 2

Use the words in capitals to complete sentences with a similar meaning.

1. Our PE teacher forces us to run round the hockey field three times before the game. MAKE

Our PE teacher _____________________ round the hockey field three times before the game.

2. Gavin said he would pick us up after the  game tomorrow. OFFER

Gavin _____________________ after the game tomorrow.

3. We don't go to judo classes anymore. STOP

We've _____________________ to judo classes.

4. Alan really doesn't like losing at badminton. CAN'T STAND

Alan _____________________ at badminton.

Đáp án:

1. makes us run

2. offered to pick us up

3. stopped going

4. can’t stand losing

Exercise 3

Read the text and choose the correct option.

Click dish for ingredients and method.

Until / Before / When you want to impress your friends, this super- sticky Chinese dish will do the job.

As soon as / As long as / When you like spicy food, you'll love this mind-blowing recipe. It's hot, hot, hot!

This one-pot stew will keep you full all day long, until / unless / as long as you have a dinosaur's appetite!

Spice up your life! Before / After / Until you eat this Mexican Chilli Con Carne, you'll be as strong as an Aztec warrior.

You'll be licking your lips as long as/ unless/ as soon as this delicious Jamaican pasta comes out of the kitchen.

Before / After / Unless you sit down to eat this Italian delight, you'll need to be as hungry as Nero's horse!

Đáp án:

1. When

2. As long as

3. unless

4. After

5. as soon as

6. Before

Exercise 4

Complete the second sentence to show that you would like the situation or behaviour to be different.

1. My brother borrows my clothes without asking.

I wish ____________________ my clothes without asking.

2. I have a dislocated finger.

If only ____________________ a dislocated finger.

3. My boyfriend never calls me.

I wish ____________________ call me

4. Our school doesn't have recycling bins.

I wish ____________________ recycling bins.

5. My girlfriend isn't talking to me.

If only ____________________ to me.

6. Fast food is bad for you.

If only ____________________ bad for you.

Đáp án:

1. my brother didn’t borrow

2. I didn’t have

3. my boyfriend did

4. our school had

5. my girlfriend talked

6. fast food weren’t

Exercise 5

Write Second Conditional sentences using the sentences given and the words in brackets. Use commas where necessary.

1. I wish I didn't have this virus. (I / go out / and meet my friends)

I ________________________________________

2. If only the exam was next week. (we / have / a bit longer for revision)

If ________________________________________

3. I wish my legs were stronger. (I / run / much further)

I ________________________________________

4. If only we lived on the coast. (I / walk / on the beach every day)

If ________________________________________

5. I wish you liked fish. (we / have / a healthier diet)

We ________________________________________

Đáp án:

1. I would go out and meet my friends if I didn't have this virus.

2. If the exam was next week, we would have a bit longer for revision.

3. I would run much further if my legs were stronger. 

4. If we lived on the coast, I would walk on the beach every day.

5. We would have a healthier diet if you liked fish.

Exercise 6

Rewrite each sentence using the new sentence heading.

1. I discovered that the ozone layer depletion has narrowed over the past two decades.

I was happy _________________________________________

2. I learnt that the primary source of energy that we use daily comes from fossil fuels.

I was surprised _______________________________________

3. Schools are going to provide students with environmental education to promote an eco-friendly lifestyle.

There is a plan _________________________________________

4. They could raise the ground level of buildings to reduce flood damage.

The governmental committee offers a suggestion ______________

5. They honored Hue as the first city in Việt Nam to be the National Green City.

The World Wildlife Fund was delighted _______________________

Đáp án:

1. I was happy to discover that the ozone layer depletion has narrowed over the past two decades.

2. I was surprised to learn that the primary source of energy that we use daily comes from fossil fuels.

3. There is a plan for schools to provide students with environmental education to promote an eco-friendly lifestyle.

4. The governmental committee offers a suggestion to raise the ground level of buildings to reduce flood damage.

5. The World Wildlife Fund was delighted to honor Hue as the first city in Việt Nam to be the National Green City.

Exercise 7

Read the text and choose the correct option.

It ________ that global warming is one of the most alarming issues facing every country nowadays. The biggest cause of global warming is carbon dioxide emissions (CO2) in the atmosphere. The situation appears ________ that a great number of private vehicles running on petrols cause a large amount of CO2 emissions. Also, authorities 3________ that a significant amount of carbon dioxide is released from burning coal for electricity and other industrial farming. However, people have recently become more ________ that people should reduce the carbon footprints the amount of carbon dioxide produced by human activities. It ________ that more people travel by electric vehicles and public transportation. This contributes to a drastic reduction of CO2 emissions.

1. A seems                   B seem                        C. seemed                   D. is seeming

2. A. worried               B. badly                      C. worrying                 D. disappointed

3. A. feel concerning   B. feel great                C. feel concerned        D. feels worried

4. A. awareness          B. aware                      C. awaring                   D. unaware

5. A. sound good       B. seem great              C. seems terrible         D. sounds wonderful

Đáp án:

1. A

2. C

3. C

4. B

5. D

Exercise 8

Read the text and choose the correct options.

Visit Poland: Polish weather

Some people say Ø / the Polish people love talking about a / the weather. This is no surprise because Poland is a / an relatively small country, but it has a / an interesting and very diverse climate. For example, when the / a sun is shining in Silesia, in March, the / Ø lakes of Suwałki, are often still covered with an / Ø ice. On average, Suwałki is the / a coldest place in Poland, where the / a local people cope with winter temperatures of minus twenty to minus thirty degrees. So if you meet a Polish person in 10 a / the lift somewhere and 11 a / the lift gets stuck, now you can say something about Polish weather!

Đáp án:

1. Ø

2. the

3. a

4. an

5. the

6. the

7. Ø

8. the

9. the

10. a

11. the

 

Exercise 9

Rewrite the sentences using relative clauses for the information in brackets.

1. Mount Vesuvius, (it last erupted in 1944), is a popular tourist attraction today.

_______________________________________________________

2. My cousin, (he lives in Manhattan), has an apartment overlooking the city.

My cousin, __________________, has an apartment overlooking the city.

3. Our new car, (we bought it this year), is environmentally friendly.

Our new car, __________________, is environmentally friendly.

4. Poland, (it's in central Europe), has a very diverse climate.

Poland, __________________, has a very diverse climate.

5. Northern Ireland, (it's the smallest country in the UK), has a population of around 2 million.

Northern Ireland, __________________, has a population of around 2 million.

6. These low-energy light bulbs, (they are supposed to save money), are actually quite expensive.

These low-energy light bulbs, __________________, are actually quite expensive.

Đáp án:

1. which last erupted in 1944

2. who lives in Manhattan

3. which we bought this year

4. which is in central Europe

5. which is the smallest country in the UK

6. which are supposed to save money

Exercise 10

Rewrite the sentences to emphasize the underlined part, using cleft sentences. The first one has been done for you.

1. We visited the Taj Mahal when we went to India.

_________________________________________

2. Lily and her family spent their holiday in Melbourne.

_________________________________________

3. I first met my husband when we were both sightseeing around Old Alleys.

_________________________________________

4. Of all the places I saw in New York, I was most impressed with Brooklyn Bridge.

_________________________________________

5. The tour guide at Hoa Lo Prison provided the foreigners with a significant insight into Vietnamese history.

_________________________________________

Đáp án:

1. It was the Taj Mahal that we visited when we went to India.

2. It was in Melbourne that Lily and her family spent their holiday.

3. It was when we were both sightseeing around Old Alleys that I first met my husband.

4. Of all the places I saw in New York, it was Brooklyn Bridge that I was most impressed with.

5.It was the tour guide at Hoa Lo Prison that provided the foreigners with a significant insight into Vietnamese history.

Exercise 11

Rewrite the sentences replacing the relative clauses with participle or to-infinitive clauses.

1. The man who is standing there is a tour guide.

______________________________________________

2. The book which lies on the table has many images about heritage sites in Việt Nam.

______________________________________________

3. Việt Nam has many UNESCO-recognized heritage sites which reflect the beauty of the natural landscape.

______________________________________________

4. My grandmother, who is very knowledgeable, used to be a history teacher.

______________________________________________

5. The students don't know how to do exercises which were given by the teacher yesterday.

______________________________________________

Đáp án:

1. The man standing there is a tour guide.

2. The book lying on the table has many images about heritage sites in Việt Nam.

3. Việt Nam has many UNESCO-recognized heritage sites reflecting the beauty of the natural landscape.

4. My grandmother, very knowledgeable, used to be a history teacher.

5. The students don't know how to do exercises given by the teacher yesterday.

-----------------THE END-----------------

Tải về

Quảng cáo

2K7 tham gia ngay group để nhận thông tin thi cử, tài liệu miễn phí, trao đổi học tập nhé!

close