2. Read Freya's conversation with her grandmother, Sue. Complete the adjectives. Then listen and check.
(Đọc cuộc trò chuyện của Freya với bà của cô ấy, Sue. Hoàn thành các tính từ. Sau đó nghe và kiểm tra.)
Freya: So tell me about Grandad. How did you first meet?
Sue: Well, one morning on my way to work, I dropped my purse. He saw it and returned it to me. So I immediately knew he was an honest man.
Freya: And he became a policeman after you got married, didn't he? You need to be 1 b………… to do a job like that.
Sue: Yes. He often caught criminals. He was very 2 h……….. .He was also 3 f……….. because he treated everyone equally.
Freya: And what was he like at home?
Sue: He was always giving me presents. He was a very 4 g………….. and 5 t………… man. He wasn't very 6 p……… though he hated waiting for things!

Đoạn văn hoàn chỉnh:
Freya: So tell me about Grandad. How did you first meet?
Sue: Well, one morning on my way to work, I dropped my purse. He saw it and returned it to me. So I immediately knew he was an honest man.
Freya: And he became a policeman after you got married, didn't he? You need to be 1 brave to do a job like that.
Sue: Yes. He often caught criminals. He was very 2 heroic. He was also 3 fair because he treated everyone equally.
Freya: And what was he like at home?
Sue: He was always giving me presents. He was a very 4 generous and 5 thoughtful man. He wasn't very 6 patient though he hated waiting for things!
Tạm dịch:
Freya: Vậy hãy kể cho tôi nghe về ông nội. Lần đầu tiên bạn gặp nhau như thế nào?
Sue: À, một buổi sáng trên đường đi làm, tôi đánh rơi ví. Anh ấy nhìn thấy nó và trả lại cho tôi. Thế là tôi biết ngay anh ấy là một người lương thiện.
Freya: Và anh ấy trở thành cảnh sát sau khi cậu kết hôn phải không? Bạn cần phải là 1 người dũng cảm mới làm được công việc như vậy.
Su: Vâng. Anh ta thường xuyên bắt được tội phạm. Anh ấy thật là anh hùng. Anh ấy cũng là người công bằng vì anh ấy đối xử bình đẳng với mọi người.
Freya: Và anh ấy thế nào ở nhà?
Sue: Anh ấy luôn tặng quà cho tôi. Anh ấy là một người đàn ông rất hào phóng và 5 người chu đáo. Anh ấy không phải là người kiên nhẫn cho lắm mặc dù anh ấy ghét phải chờ đợi mọi thứ!








Danh sách bình luận