Đề bài

Read the passage and answer the questions.

My name's Lucy Daxton. I'm 15 years old girl. I was born in France, but now we are living in London city. It's a nice place for living, with a lot of places to go or to visit.

I’ve got a twin sister and two younger sisters, they are twins too. My twin is Tanya. She doesn't like math, she prefers the Art lessons, she like drawing and painting, in fact she is an artist. She is a good cake designer!

My younger twin sisters are Kelly and Phoebe. They are 12. Kelly loves animals. I think she is going to be a vet and her favourite subject is Science. Phoebe is my other little sister. She loves Poetry, she loves reading and writing and she is very kind.

Even if we are twins, we don't have much in common. We don't like playing together and we have different friends, but when we get home, we always do our homework together and help each other.

When the weather is fine, we usually go for a walk in the city park. We take our dog and cat with us and sometimes we make a picnic. I think it's very good to have a big family. We never get bored!

Câu 1

Where does Lucy live?

    A.

    France

    B.

    England

    C.

    USA

    D.

    x

Đáp án : B

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Lời giải của GV Loigiaihay.com

Lucy sống ở đâu?

A. Pháp

B. Anh

C. Mỹ

Thông tin: My name's Lucy Daxton. I'm 15 years old girl. I was born in France, but now we are living in London city. 

Tạm dịch: Tên tôi là Lucy Daxton. Tôi là cô gái 15 tuổi. Tôi sinh ra ở Pháp, nhưng bây giờ chúng tôi đang sống ở thành phố London.


Xem thêm các câu hỏi cùng đoạn
Câu 2

 How old is Tanya?

    A.

    12

    B.

    13

    C.

    15

    D.

    x

Đáp án : C

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Lời giải của GV Loigiaihay.com

Tanya bao nhiêu tuổi?

A. 12

B. 13

C. 15

Thông tin: I'm 15 years old girl….My twin is Tanya.

Tạm dịch: Tôi là cô gái 15 tuổi…. Em sinh đôi của tôi là Tanya.


Câu 3

What does Kelly want to become?

    A.

    an artist

    B.

    a vet

    C.

     a writer

    D.

    x

Đáp án : B

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Lời giải của GV Loigiaihay.com

Kelly muốn trở thành gì?

A. một nghệ sĩ

B. một bác sĩ thú y

C. một nhà văn

Thông tin: Kelly loves animals. I think she is going to be a vet and her favourite subject is Science.

Tạm dịch: Kelly yêu động vật. Tôi nghĩ cô ấy sẽ trở thành bác sĩ thú y và môn học yêu thích của cô ấy là Khoa học.


Câu 4

What do Lucy and her sister do together?

    A.

    playing

    B.

    doing homework

    C.

    getting home

    D.

    x

Đáp án : B

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Lời giải của GV Loigiaihay.com

Lucy và em gái làm gì cùng nhau?

A. chơi

B. làm bài tập về nhà

C. về nhà

Thông tin: We don't like playing together and we have different friends, but when we get home, we always do our homework together and help each other.

Tạm dịch: Chúng tôi không thích chơi cùng nhau và chúng tôi có những người bạn khác nhau, nhưng khi về nhà, chúng tôi luôn làm bài tập cùng nhau và giúp đỡ lẫn nhau.


Câu 5

What does Lucy think about her family?

    A.

    It’s boring.

    B.

     It’s interesting.

    C.

    It’s sad.

    D.

    x

Đáp án : B

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Lời giải của GV Loigiaihay.com

Lucy nghĩ gì về gia đình của mình?

A. Thật là nhàm chán.

B. Thật thú vị.

C. Thật là buồn.

Thông tin: I think it's very good to have a big family. We never get bored!

Tạm dịch: Tôi nghĩ rằng rất tốt khi có một gia đình lớn. Chúng tôi không bao giờ cảm thấy buồn chán

Chú ý
Tên tôi là Lucy Daxton. Tôi là cô gái 15 tuổi. Tôi sinh ra ở Pháp, nhưng bây giờ chúng tôi đang sống ở thành phố London. Đó là một nơi tuyệt vời để sống, với rất nhiều nơi để đi hoặc đến thăm.
Tôi có một em gái sinh đôi và hai em gái, họ cũng là chị em sinh đôi. Em sinh đôi của tôi là Tanya. Cô ấy không thích toán, cô ấy thích các giờ học nghệ thuật, cô ấy thích vẽ và vẽ tranh, trên thực tế cô ấy là một nghệ sĩ. Cô ấy là một nhà thiết kế bánh giỏi!
Hai em sinh đôi của tôi là Kelly và Phoebe. Họ 12 tuổi. Kelly yêu động vật. Tôi nghĩ cô ấy sẽ trở thành bác sĩ thú y và môn học yêu thích của cô ấy là Khoa học. Phoebe là em gái khác của tôi. Cô ấy yêu Thơ, cô ấy thích đọc và viết và cô ấy rất tốt bụng.
Ngay cả khi chúng tôi là chị em sinh đôi, chúng tôi không có nhiều điểm chung. Chúng tôi không thích chơi cùng nhau và chúng tôi có những người bạn khác nhau, nhưng khi về nhà, chúng tôi luôn làm bài tập cùng nhau và giúp đỡ lẫn nhau.
Khi thời tiết đẹp, chúng tôi thường đi dạo trong công viên thành phố. Chúng tôi dẫn theo con chó và con mèo của chúng tôi và đôi khi chúng tôi thực hiện một chuyến dã ngoại. Tôi nghĩ rằng rất tốt khi có một gia đình lớn. Chúng tôi không bao giờ cảm thấy buồn chán!

Các bài tập cùng chuyên đề

Bài 1 :

A. Look at the photo. What do you think the article is about? Check (✓) the correct answer.

(Nhìn vào bức ảnh. Em nghĩ bài viết nói về cái gì? Đánh dấu vào câu trả lời đúng.)

(1)  big families    

(2) brothers and sisters    

(3) famous families

Xem lời giải >>

Bài 2 :

B. Read the article quickly. Underline the name of the town.

(Đọc nhanh bài viết. Gạch dưới tên của thị trấn.)

Xem lời giải >>

Bài 3 :

1. Look at the photos. How many people are there in the family? Read the text and write the names of the people.

(Nhìn các bức ảnh. Có bao nhiêu người trong gia đình này? Đọc văn bản và viết tên của những người này.)


My multinational family

My name's Asha. I'm a teenager - I'm thirteen years old. I'm English and French, but my family is multinational.

My mum's name is Sonia. She's English. My dad's name is Henri. He's French. My granny Cara (my mum's mother) is Irish and my grandpa Abe is from the USA. My other grandfather, Gus (my dad's father), is Argentinian and my grandma Miyo is from Japan.

My auntie Rita (my mum's sister) is married. Her husband's name is Alex. He's Scottish. Their son's name is Tommy. He's my baby cousin - only nine months old. My uncle Antoine (my dad's brother) is married too. His wife's name is Ola. She's from Poland. Their daughter (my cousin Ana) is thirteen years old too. We're good friends.

Xem lời giải >>

Bài 4 :

Read the passage and check if the statements are true (T) or false (F).

Hi. I’m Lan. I’m eleven years old. I’m a student. This is my father. His name’s Ha. He’s a teacher. He’s forty years old. This is my mother. Her name’s Nga. She’s thirty – five. She’s a teacher, too. This is my sister, Hoa. She’s fifteen. She’s a student. I’m her sister.

His father is a teacher.

Xem lời giải >>

Bài 5 :

Read the following passage and answer the questions below.

Linda is my classmate and she lives in the city with her family. On her street, there are two bookshops, a bakery, a restaurant and a police station. Her house is next to a bookshop. The bakery is between the bookshop and the restaurant. The police station is to the right of the restaurant. In the neighbourhood, there is a company, a cinema, a museum and a temple. Linda’s parents work in the company. Her brother works in the museum.

1. Who does Linda live with?

(Linda sống với ai?)

2. Where is the bakery?

(Tiệm bánh ở đâu?)

3. Where is the police station?

(Đồn cảnh sát ở đâu?)

4. Is there a bookstore in her neighborhood?

(Trong khu phố của cô ấy có nhà sách không?)

5. Where does her mother work?

(Bố cô ấy làm việc ở đâu?)

Xem lời giải >>

Bài 6 :

Read the passage and decide if the following sentences are True (T) or False (F).

My mum is 41 years old. She is very nice. My mum is small and slim. She has got blue eyes and short hair. She likes wearing skirts, blouses and dresses. Her favourite colours are green and yellow. She can eat all kinds of food, but she likes salad best. Her favourite animal is fish. She loves walking in the forest, but she hates skiing. Her hobbies are shopping and cooking. She can cook very well. And she always cleans the house. My mum always says to me that I should be a good student. I love my mum because she is very nice.

Xem lời giải >>